banner2
banner34

Çaluda, suçlu bulundu

Çaluda, suçlu bulundu
banner45

Cumhuriyet Meclisi tarafından yasama dokunulmazlığı kaldırılan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Aytaç Çaluda ve eski Ulusal Birlik Partisi Bakanı Şerife Ünverdi “Yabancıların Çalışma İzni Yasası ve tüzüğüne aykırı hareket” suçları tahtında aleyhlerine getirilen 18 davadan suçlu bulunup mahkûm edildiler.

Sanıklar yargılanma süreci başlarında aleyhlerine getirilen davalardan bir kısmının geri çekilmesi üzerine beraat ettiği yönünde izlenim yaratmaya çalışmıştı.

banner37
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde okunan kararda Yargıç Temay Sağer sanıkların verdiği yazılarda bahse konu kişilerin ön izinden muaf tutulmasına yönelik direktiflerde bulunulduğunun yer aldığını ancak söz konusu kişilerin borçlarının silinmesine yönelik bir ifadenin yer almadığını belirterek, sanıkların “Görevi kötüye kullanma” suçundan beraat ettiğini, fakat “Yabancıların Çalışma İzni Yasası ve tüzüğüne aykırı hareket” tahtında aleyhlerine getirilen18 davadan suçlu bulunup mahkûm ettiğini açıkladı.

Sağer sanık Aytaç Çaluda’nın sanık Şerife Ünverdi’nin oluşturduğu politika çerçevesinde özel kalemliğini yaptığı dönemde çalışma izni merkezine vermiş olduğu talimatlar ile ülkemizde bulunan yabancı uyruklu şahısların ön izinden muaf olarak bu kişilere doğrudan çalışma izni çıkarılması ile suç işlendiğini belirtti.

Yargıç Temay Sağer sanıklarının aleyhlerine getirilen bu suçlardan suçlu bulunup mahkûm olduğunu belirterek ceza takdirini 23 Kasım tarihinde açıklayacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1