banner2
banner34

Canaltay: Ercan’ın isminin değiştirilmesi doğru değil

Canaltay: Ercan’ın isminin değiştirilmesi doğru değil
banner45

Ercan Havaalanı’nın isminin değiştirilmesiyle ilgili soru üzerine Bakan Canaltay, ülkenin şehit kanlarıyla yoğrulduğunu, varoluş mücadelesi boyunca şehitler verildiğini anlatarak “Ben bir şehit isminin, beynelmilel olarak anılan, dünyada yer etmiş bir ismin değiştirilerek, başka bir isim olmasının çok doğru olduğu kanaatinde değilim ama buna yine hükümetimiz karar verecek” şeklinde konuştu.

Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk halkının lideri olduğunu vurgulayan Bakan Canaltay, onun isminin doktor olması nedeniyle de yeni yapılacak hastaneye verilmesinin daha doğru olduğu inancını belirtti.

“YENİ HAVAALANI ÜLKENİN KANAYAN YARASI”

Yeni havaalanının ülkenin kanayan yarası olduğuna vurgu yapan Bakan Canaltay, 2013’ten bu yana inşaatın devam ettiğini, yaşanan süreçte bir takım eksikliklerin olabileceğini ancak inşaatın şimdiye kadar bitmesi gerektiğini dile getirdi. Pandeminin birçok işletmeyi zarara uğrattığını ve bundan dolayı yaşanan zorlukları kabul ettiğini belirten Canaltay, şu anda çalışmaların hızlandığını dile getirdi. Canaltay, temennisinin 2022 başında yeni havaalanının bitmesi olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1