banner2
banner34

Çavuşoğlu: Kademeli olarak tam gün eğitime geçeceğiz

Çavuşoğlu: Kademeli olarak tam gün eğitime geçeceğiz
banner45
banner47

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele ve Şehit İlker Karter İlkokulu’nu ziyaret ederek, yeni eğitim öğretim yılının açılışını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Çavuşoğlu’na İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı eşlik etti.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, öğrenci ve öğretmenlere seslenerek, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Uzun yaz tatilinin ardından öğrenci ve öğretmenlerin okullarına kavuştuğunu dile getiren Çavuşoğlu, yeni döneme başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

2022-2023 eğitim öğretim yılını, yeni hizmete giren Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele’de açtıklarını belirten Çavuşoğlu, genç ve dinamik eğitim kadrosuyla yeni döneme başladıklarını söyledi.

banner37
İskele’de bulunan her iki okulda da çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ve bunun bir zenginlik olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Umut ederim ki bu buluşma hepiniz için çok faydalı bir ortam yaratacaktır.” dedi.

“Bakanlık olarak bu büyük sorumluluğun farkındayız. Yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz ancak ülkemize gelen gelen çocukların buraları sevmesi, buralarda yaşayan insanlarla kucaklaşması bizim için çok önemli.” diye konuşan Çavuşoğlu, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve onlara daha iyi bir eğitim verilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

“Kademeli olarak tam gün eğitime geçeceğiz”

Tam gün eğitim ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, tam gün eğitime geçilmesi noktasında kararlı olduklarını ve bu doğrultuda adımlar atılacağını söyledi.

Çavuşoğlu, gelecek yıl haftada en az iki gün ile tam gün eğitimi uygulamaya başlayacaklarını ve yapılacak olan kademeli geçişle, üç yıllık süre içerisinde eğitimde tam gün uygulamasına geçeceklerine dikkat çekerek, “Okullar, öğretmenler, aileler ve öğrenciler kendilerini tam gün eğitime göre hazırlamaya başlasın.” ifadelerini kullandı.

Bütün enerjilerini ve vakitlerini, ülkenin geleceği olan öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için ayırdıklarını da sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, öğretmenlere de seslenerek, “Öğretmenler, gelecek nesilleri şekillendirecek olan insanlardır. Sizlerin yetiştirdiği öğrenciler ile ülkemiz kalkınacaktır. Bu anlamda işimiz çok ancak çok çalışmak için buralardayız ve bu çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız.” Dedi

Yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını temenni eden Çavuşoğlu, daha sonra Şehit İlker Karter İlkokulu’nu da ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1