banner2
banner34

Çavuşoğlu: Kamu-İş’in söylediklerinin çoğu doğru değil

Çavuşoğlu: Kamu-İş’in söylediklerinin çoğu doğru değil
banner45
banner46

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Erhürman’a cevaben yaptığı konuşmada, ülkede 2007 yılında başlayan bir taşeron hizmet süreci olduğunu hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 24 Kasım 2014'te başladığını kaydetti.

Bu insanların maaş alamamasının nedeninin şirkete işe başladıklarına dair imza vermemeleri olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, taşeron şirketten gider pusulasıyla hizmet alınmadığını bilgisini verdi.

Taşeron şirketin asgari ücrete gelen zamlarla birlikte, sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları konusunda ödemelerde sıkıntı yaşadığını, Maliye’deki sıkıntılar aşıldığında ise çalışanların geriye dönük paralarını aldığını, ancak sendikanın bu süre içinde çalışanlarla bir eylemlilik sürecine girdiğini aktardı.

Şirketin çalıştırdığı günler için, yani okulların açık olduğu günler için Maliye’den para aldığını, dolayısıyla çalışanlara okulun açık olduğu günler için maaş verdiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, asgari ücretin altında ücret veremeyeceğinin ise sözleşmeyle belirlendiğini anlattı.

banner37
Merkezi İhale Komisyonu’nun kendi ihalesini iptal etmediği sürece, ihalenin geçerli olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, kendisinin hukuki bir dayanak bulmadan sözleşmeyi iptal ettiremeyeceğini, kendisine savcılıktan veya Merkezi İhale Komisyonu’ndan yazı gelmesi gerektiğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, ihale sürecinin iptalini gerektirecek bir durum olmadığı yönünde görüş aldıklarına işaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, ihale sonucu Rekabet Kurulu’nda olduğu için 5 Eylül’de söz konusu çalışanları işe çağırdıklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, şirketin ihalesi eğer iptal olsaydı çalışanları gider pusulalarıyla ödeyeceklerini, ancak şirketin ihalesinin iptal olmadığını anlattı.

Kamu-İş’in söylediklerinin çoğunun doğru olmadığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, çalışanların özlük hakları veya maaş haklarının tartışılabileceğini ama bunun yerinin pandeminde bile kapatılmayan okullar olmadığını kaydetti.

Okullarda pandemi nedeniyle 2.5 yıldır eğitim kayıplarıyla savaşıldığını, grevin okul değil de başka yerlerde yapılmasını sendika yetkililerine ilettiklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu, bugün burada eylem yapanların yerine herhangi birinin konulmadığını ama temizlik şirketinin kendilerine temizlik işini sunmak zorunda olduğunu, hafta sonu okulların temizletildiğini söyledi.

Sözleşmeye göre, çalışanları şirketin belirlemesi gerektiğini, ancak hassas bir süreçten geçildiği için yıllardır hizmet veren çalışanların değiştirilmemesi yönünde ilgili şirketin duyarlı davrandığını belirten Çavuşoğlu, “Bugün buraya insanlar geldi diye yerine biri getirilmedi, bana öyle bir bilgi gelmedi. Kimse işten durdurulmadı, işe başlayan herhangi biri yok ki, durdurulsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2022, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1