banner2
banner34

Çavuşoğlu'ndan Ankara'da Kıbrıs Açıklaması

"Kıbrıs meselesine ilişkin, Türkiye'nin hiçbir seçeneği dışlamıyor"

Çavuşoğlu'ndan Ankara'da Kıbrıs Açıklaması
banner45

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara'daki basın toplantısında Kıbrıs görüşmelerinde laf olsun diye müzakereye başlamanın bir anlamı olmadığını söyledi.

banner37
Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesine ilişkin, Türkiye'nin hiçbir seçeneği dışlamadığını ve başka seçeneklerin de değerlendirilmesi gerektiğini daha önce de ifade ettiğini söyledi. 

Sonuç odaklı müzakereye gidilmesi ve müzakere çerçeve belgesinin net olması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bizim ve Kıbrıs Türkü için hassas olan ve vazgeçilmez olan kırmızı çizgiler var. Bunların en önemli unsuru ise siyasi eşitliktir, etkin katılımdır ve dönüşümlü başkanlıktır. Bunların da önceden net bir şekilde belirlenip tartışmanın dışına çıkarılması gerekiyor." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin her zaman çözümü desteklediğini vurgulayarak, "Bundan sonraki müzakere ise sonuç odaklı ve net bir çerçeveyle olmalıdır ki artık bir başarısızlığı daha Türkiye olarak da Kıbrıs tarafı olarak da kaldıramayız. Laf olsun diye müzakereye başlamanın da bir anlamı yoktur diye düşünüyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1