banner2
banner34

Çavuşoğlu'dan Kıbrıs Konusunda Önemli Açıklama

Çavuşoğlu'dan Kıbrıs Konusunda Önemli Açıklama
banner45
banner46

Küresel Gazeteciler Konseyi KKTC buluşması için ülkeye gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Çavuşoğlu, 60 yıldır Kıbrıs Türk halkının kalıcı bir çözüm için üzerine düşeni yaptığını Türkiye ve Kıbrıs Türk  halkı her zaman çözümden yana olduğunu söyleyerek “Rum tarafı hiçbir şeyi Kıbrıs Türk halkı ile paylaşmak istemiyor”dedi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, devamla şunları söyledi:

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin kuruluş aşamasından bu güne süreci yakından takip ediyorum.

Kısa süre içerisinde İçişleri ve cumhurbaşkanlığında da işlemler tamamlanacak.

İlk kapsamlı toplantının KKTC’de yapılmasını anlamlı buluyorum.

Sembolik anlamı yanında, KKTC’nin eğitim ve turizm potansiyelini tanıtımı bakımından da bu toplantı önemli olacak. Sizlerden rica ediyorum. KKTC’ye özel önem verin.

Sayın Cumhurbaşkanı ve KKTC hükümeti ile birlikte çalışıyoruz.

Gittiğimiz her platformda KKTC halkının haklı davasını anlama ve anlatma çabamız sürecek.

banner37
60 yıldır Kıbrıs Türk halkı kalıcı bir çözüm için üzerine düşeni yaptı. Türkiye ve Kıbrıs Türk  halkı her zaman çözümden yana oldu.

Rum tarafı hiçbir şeyi Kıbrıs Türk halkı ile paylaşmak istemiyor.

2017 Ocak ve Temmuz aylarında lider ve müzakerecilerin uzlaşı sağladığı konulardan uzaklaştığını gördük Rum liderliğinin.

Yeni bir müzakere için ortak zemin yok. Özel danışmanın temaslarında KKTC ve TC olarak müzakereye hazır olduğumuzu söyledik. Çerçeve belirlensin. Zaman kaybetmeyelim. Laf olsun diye müzakereye oturmayalım.

BM’ye bunları ilettik.

Her konuda müzakereye açığız. Seçenek dayatmıyoruz.

Rum tarafının tek taraflı dayatmalarını, Enerji konusundaki Kıbrıs Türk halkının haklarını yok saymalarını gördük.

Biz de bölgede KKTC’den aldığımız yetki ile sismik araştırmalarımızı yapıyoruz. Sondaj için de Barbaros Hayrettin Paşa gemimiz bölgeye gelecek.

Rum kesiminin tutumu, malum, belli.

Bizlerin de verdiği destekle, KKTC liderliği de güven artırıcı önlemler için adım attı. Elektrik, telefon, yeni kapıların açılması gibi. Hep destekledik.

Rum tarafı basit güven artırıcı önlemler konusunda bile Kıbrıslı  Türklerle hiçbir şey paylamak istemiyor. Kıbrıs Türk Halkının iradesini Yok sayan  bir adımı kabul etmeyeceğiz. Kıbrıslı Türklerin haklarını korumak için her şeyi yapacağız.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1