banner2
banner34

Çeler sandık görevlilerine çağrı yaptı

Çeler sandık görevlilerine çağrı yaptı
banner45

Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, sandık görevlilerine demokrasi açısından dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Çeler, tüm halkı sandığa gitmeye de çağırdı.

Çeler’in basın ofisinden yapılan açıklama aşağıdadır.

Çeler, 25 Aralık Pazar günü yapılacak Girne Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili duyum aldıklarını belirterek, görevini tam yapacağından şüphesi olmayan sandık görevlilerine demokrasi açısından bu konuda daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Zeki Çeler, bazı kesimler tarafından oy kullanacak kişilere baskı yapıldığını ve oy pusulasının fotoğrafının istenildiği yönünde kendilerine şikayette bulunulduğunu söyledi.

banner37
Çeler, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan seçim hakkına müdahale edilmeye çalışıldığını ifade ederek, Girne Belediyesi’ne bağlı Bel-Paz çalışanlarına baskı yapıldığını dile getirdi.

Çalışanlara verdikleri oyun görüntüsünün fotoğraflanmasının istendiğini anlatan Çeler, seçmenlerin suç işlenmeye zorlandığını vurguladı.

Çeler, seçim ofisine ve yürüyüşlere gidilmesi konusunda çalışanlara baskı yapıldığı yetmezmiş gibi verecekleri oya da müdahale edildiğine dikkat çekti.

Yapılan uygulamaların diktatörlük rejimlerinde uygulandığını kaydeden Çeler, herkesin özgürce sandığa gidip kendi hür iradeleriyle oy vermesi gerektiğini savundu.

Çeler, tüm halkı sandığa gitmeye çağırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1