banner2
banner34

Çeler: Tedbirsizlik nedeniyle Girne Wuhan’a döndü

Çeler: Tedbirsizlik nedeniyle Girne Wuhan’a döndü
banner45
banner46

TDP Milletvekili Zeki Çeler, KKTC’de salgının başından beri doğru dürüst yönetilmesi nedeniyle Girne’nin salgının ilk görüldüğü Çin’in Wuhan kentine dönüştüğünü ifade etti.

Çeler, ülkedeki yönetim şeklini Hoca-Cemaat ilişkilerine benzeterek, bunda hem ülkeyi yönetemeyen siyasilerin hem de ısrarla aynı statükoyu iktidara getiren vatandaşların suçu olduğunu kaydetti. TDP Milletvekili Zeki Çeler, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi.

banner37
Çeler, ülkede ciddi anlamda yönetim zafiyetleri yaşandığına vurgu yaparak, bunun en büyük göstergesinin ise, Sağlık Üst Kurulu ile hükümet arasında yaşanan karar karmaşası olduğunu kaydetti.

Çeler, hükümette bulunan partilerin tüm başarısızlıklarına karşın her seçimde yine sandıklardan ilk sıralarda çıkmasının vatandaşın suçu olduğunu savunarak, “Seçim günü siz başarısız dediğiniz parti ve bireyleri yine seçerseniz daha sonra çıkıp muhalefet milletvekillerini eleştirmeyeceksiniz” dedi.

Açıklamalarında medyaya da eleştirilerde bulunan Çeler, “Aynen Türkiye’de olduğu gibi buralarda da bizim sesimizin çıkmaması için birileri medyaya ayar veriyor” şeklinde konuştu.

Ülkeyi sağlıklı bir yapıya kavuşturmanın yönteminin sistem değişikliği olmadığını dile getiren Çeler, “Burada sorun sistemde değil, siz Başkanlık sistemi gelecek ve her şey güllük gülistanlık olacağını sananlar belki de bir dikdatöryal yapıya hizmet edeceklerinin farkında değiller. Bizim sorunumuz sistem değil sistemden beslenen partilerdir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1