banner2
banner34

Cezaevi kantininde yolsuzluk

Merkezi Cezaevi'nin 2016 yılına ait kantin hesaplarında 178 bin TL'lik açık olduğu ortaya çıktı. Açığın ortaya çıkmasının ardından 2014 ve 2015 yılına ait hesaplar da mercek altına alındı

Cezaevi kantininde yolsuzluk
banner45
banner46

Merkezi Cezaevi'nin 2016 yılına ait kantin hesaplarında 178 bin TL'lik açık olduğu ortaya çıktı. Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu, Merkezi Cezaevi kantininde yaptığı denetlemede, 2016 yılına ait 178 bin TL'lik hesabın muhasebe sorumlusuna devredildiğini ve bunun karşılığında da makbuz alındığını ancak, alınan paranın defterlere ve hesaplara kaydedilmeyerek, bankaya da yatırılmadığını tespit etti.

Bu yolsuzluğun ortaya çıkmasının ardından 2014 ve 2015 yıllarına ait hesaplar da mercek altına alındı. Ancak birçok hesap ve defterin kayıp olması nedeniyle henüz bir sonuç elde edilemedi. Geçmiş yıllara ilişkin soruşturma devam ediyor.

Kurul, 2016 yılına ait hesaplarda ortaya çıkan yolsuzluğu rapor ederek Hukuk Dairesi'ne iletti. Hukuk Dairesi'nin ise konuyu polise ileterek soruşturma başlatmasını istediği öğrenildi.

Özyel doğruladı

Maliye Bakanlığı'na bağlı Teftiş ve Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, Merkezi Cezaevi kantininde 178 bin TL'lik açık tespit edildiğini doğruladı.

banner37
Özyel, 2016 yılına ait hesapları denetlediklerinde 178 bin TL'lik hesabın muhasebe sorumlusuna devredildiğini ve bunun karşılığında da makbuz alındığını ancak, alınan paranın defterlere ve hesaplara kaydedilmeyerek, bankaya da yatırılmadığını da belirlediklerini açıkladı.

“Hukuk Dairesi'ne ilettik”

Hasan Özyel, bu durumu ara rapor hazırlayarak Hukuk Dairesi'ne bildirdiklerini ve gerekli yasal işlemlerin başlatılması için ara rapor gönderdiklerini kaydetti.

Hukuk Dairesi'nin sunulan rapor doğrultusunda polisten soruşturma yapmasını istediğini ifade eden Özyel, polis tarafından da soruşturma başlatıldığını öğrendiğini belirtti.

“Kayıp defterler var”

Özyel, 2016 yılına ait hesaplarda açık tespit edilmesinin ardından 2014 ve 2015 yılına ait hesapları da denetlemeye başladıklarını belirtti.

Ancak bu yıllara ait birçok defter ve hesabın kayıp olduğundan söz eden Özyel, bu nedenle denetimin tamamlanmasının biraz zaman alacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 07:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1