banner2
banner34

Cezaevine gönderildiler

Kudret Evli ve Akay Gündoğdu’nun trafik kazası yapmalarıyla ortaya çıkan uyuşturucu meselesi nedeniyle tutuklanan dört zanlıdan üçünün tutuklu yargılanmasına karar verildi, biri teminatla serbest bırakıldı.

 Cezaevine gönderildiler
banner45
banner46

 

Girne’de trafik kazası yaptıktan sonra şüpheli hareketleri nedeniyle araçlarında yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan Kudret Evli ve Akay Gündoğdu ile uyuşturucuyu temin ettikleri öne sürülen Deniz Güngör ve Fırat Deniz, dün teminat duruşmasına çıkarıldı.

Mahkeme, Evli, Güngör ve Deniz’in 45 günü aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, Gündoğdu’nun tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında, KKTC Başsavcılığı adına Savcı İlhan Damdelen, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Fadıl Metin’i tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Metin, 10 Ağustos tarihinde zanlı Kudret Evli’nin Mercedes marka aracıyla kaza yapması sonrasında yanında yolcu olarak bulunan Akay Gündoğdu’nun üzerinde yaptığı aramada 3 ayrı poşet içinde yaklaşık 6 gram sentetik madde olduğuna inanılan bonzai türü uyuşturucu bulunduğunu, Evli’nin üzerinde yapılan aramada ise, sağ cebinde 50 miligram sarılı halde sentetik madde olduğuna inanılan uyuşturucu madde ele geçirildiğini anımsattı.

Yapılan soruşturma kapsamında zanlıların uyuşturucuyu Lefkoşa’da Deniz Güngör’den aldıklarını söylediklerini belirten Metin, Güngör’ün Lefkoşa’da tespit edilip tutuklandığını kaydetti. Metin, Güngör’ün üzerinde yapılan aramada ise 5 paket içerisine 5 gram uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

Zanlı Güngör’ün söz konusu maddeyi Fırat Deniz’den aynı gün yedi paket içinde 700 TL karşılığında aldığını itiraf ettiğini belirten Metin, zanlı Deniz’in de Lefkoşa’da tespit edilip tutuklandığını ancak üzerinde herhangi bir maddeye rastlanmadığını anlattı.

banner37
Polis memuru Fadıl Metin, zanlı Deniz Güngör’ün askıda benzeri davası olduğunu, 24’ü uyuşturucu olmak üzere 62 ayrı sabıkası olan zanlı Fırat Deniz’in mütemadiyen benzer suçları işlediklerini belirtti.

Evli, Güngör ve Deniz’in tutuklu yargılanmasını talep eden Metin, zanlı Akay Gündoğdu’nun teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu, müvekkillerinin tutuklu yargılanması talebine itiraz etti ve teminat duruşması kapsamında zanlılara kefil olabilecek tanıklar dinlendi.

Yargıç Rauf Kürşad, duruşma neticesinde Evli, Güngör ve Deniz’in 45 günü aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Kürşad, zanlı Gündoğdu’nun yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması, iki kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Emine UYSAL

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 07:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1