banner2
banner34

Cicioğlu’ndan önemli temsiliyet

Cicioğlu’ndan önemli temsiliyet
banner45

DAÜ den emekli Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Başkan Doç Dr. Hasan Cicioğlu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı aslî üyeliğine seçildi.

Netkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Cicioğlu’nun Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı aslî üyeliğine seçilmesi  Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma  Merkezi Başkan vekili Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu tarafından duyuruldu.

1996 yılında bu göreve ilk kez getirilen ve 6 yıl görev yapan Cicioğllu ikinci kez seçilmiştir.

banner37
Merkezin görevleri

 Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, mevzuat gereği, Atatürk'ün kişiliği, düşüncesi, ilkeleri ve inkılapları  ile Türkiye Cumhuriyeti tarihini ilgilendiren kaynakları ve Cumhuriyet döneminde üretilen temel bilim ve kültür eserlerini incelemek, yayıma hazırlamak veya hazırlatmak; Atatürk, Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile ilgili Türkçe ve yabancı dillerde yazılmış her türlü materyali toplamak, bilimsel yöntemlerle düzenlemek, araştırmacıların ve kamuoyunun hizmetine sunmak; görev alanındaki faaliyetlere katkıda bulunan yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, onları desteklemek, teşvik etmek; belirlenecek esaslara göre, belirlenen öncelikli konularda projeler hazırlamak ya da hazırlatmakla görevlendirilmiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1