banner2
banner34

Coşkun: Bölgede 112 acil hizmeti 24 saate çıkarılmalı

Coşkun: Bölgede 112 acil hizmeti 24 saate çıkarılmalı
banner45
banner46

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun  ve bölge halkı Cesim Duran Dipkarpaz Sağlık Merkezi’nde 112 acil hizmetinin 24 saate çıkarılması ve sağlıkta yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla sağlık merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

İlk olarak bölge halkı adına basın bildirisini okuyan Fırat Borak, bölgede uzun süreden beri sağlık konusunda sorunlar yaşandığını kaydetti.

banner37
Borak, Karpaz halkının adanın her yerinde olduğu gibi sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanması gerektiğini ifade ederek, sağlıkta siyaset yapılmayacağını sözlerine ekledi.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da, bakanlık yetkililerin 112 acil sağlık hizmetlerini Pazartesi gününden itibaren 24 saate çıkarılacağı yönündeki açıklamalarına inancının tam olmadığını kaydederek ancak bunun gerçekleşmesi halinde Sağlık Bakanı ve müsteşarına teşekkür edeceklerini belirtti.

Coşkun, 3 bin civarında olan Karpaz’ın nüfusunun hafta sonu bölgeyi ziyaret eden ve tatillerini geçiren kişilerle birlikte 6 bin-7 bin civarına çıktığını belirtti.

Bölgede 24 saat hizmet verebilecek bir acil sağlık hizmeti ve ambulansın bulunmamasının sorunlara neden olduğunu aktaran Coşkun, sorunun giderilmemesi halinde daha geniş kapsamlı bir eylem yapacaklarını sözlerine ekledi. Sağlık Bakanlığı müsteşarı Doç. Dr. Deren Oygar ve bakanlık yetkilileri Cesim Duran Dipkarpaz Sağlık Merkezi’ni ziyaret ederek  bölgede 112 acil hizmetinin 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren 24 saate çıkarılacağını  açıklamıştı.             

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1