banner2
banner34

Covid 19, politik ve medyatik bir virüs

Covid 19, politik ve medyatik bir virüs
banner45
banner46

Dr. Nurçin İncirli ve Dt. Ayşe Sütçü, izolasyonu bile henüz sağlanamamış Kovid 19’un politik ve medya algısıyla dünyaya yayıldığını belirtti. İncirli ve Sütçü, varlığı henüz klinik araştırma ve deneylerle kanıtlanmamış bir virüsle ilgili ise insanlara istemleri dışında PCR testi yapılması, maaske takmaya zorlanması ve izole edilmesinin insan haklarına aykırı olduğunu kaydetti.

Dr. Nurçin İncirli ve Dt. Ayşe Sütçü, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında Kovid 19 pandemisiyle ilgili görüşlerini ortaya koydu. İncirli ve Sütçü, dünyada birçok bilim insanının araştırmaları sonucu bu virüsün siyasi ve medya eliyle yayıldığının ortaya çıktığını  ifade etti.

banner37
Söz konusu virüsün varlığının hiçbir şekilde kanıtlanamadığına işaret eden Nurçin ve Sütçü, böyle bir gerçek ise ortada dururken insanlara izni dışında PCR testi yapılmasının, maske takmaya zorlanmasının ve izole edilmelerinin insan ve sağlık haklarına aykırı olduğunu belirtti. Nurçin ve Sütçü, “Örneğin insanları maske takmaya zorluyorlar oysa bakteriler o kadar küçüktür ki bu maskelerin bir faydası yok, ölen insanlara otopsi bile yapılmıyor ve doğrudan Kovid 19’dur diyerek defnediyorlar, niye otopsiden kaçınıyorlar, birçok bilim insanı bu virüsün henüz izolasyonu sağlanamamışken aşılama yapıyorlar neye göre” diye sordu.

Varlığı kanıtlanmamış bir virüs üzerinden insan vücuduna müdahale edilmesinin tıbben yaasak olduğuna değinen Nurçin ve Sütçü, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin bu konuda farklı düşündükleri için kendilerine karşı başlattığı girişimi kınadı.

Henüz ruhsatlandırılmamış aşılarla insanlara aşı yapılmasına da karşı olduklarını belirten Nurçin ve Sütçü, bir aşının uygulanabilmesi için üzerinde uzunca bir süre çalışılması ve denemeler sonucu ortaya çıkan veriler doğrultusunda ruhsatlandırılarak insanlara enjekte edilmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamalarında vatandaşlara da seslenen Nurçin ve Sütçü, “Dünyada yapılan farklı araştırmaları ve sonuçları mutlaka okuyun, bilgi edinmeden vücudunuza müdahale edilmesine izin vermeyin” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1