banner2
banner34

CTP Gençlik Örgütü: Bu ülke ve Kıbrıs Türk halkı bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor

CTP Gençlik Örgütü: Bu ülke ve Kıbrıs Türk halkı bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor
banner45

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, bugün saat 14.00’te Başbakanlık önünde ülkedeki krizi yönetmek yerine, “siyasi savaşlara girdiği” gerekçesiyle hükümeti protesto etti.

CTP Gençlik Örgütü’nden verilen bilgiye göre, Covid-19 kuralları çerçevesinde 5 kişinin katıldığı eylemde, açıklamanın okunmasının ardından Başbakanlık girişine hükümeti protesto eden siyah çelenk bırakıldı ve eylem sona erdi.

Eylemin sınırlı sayıda katılımla gerçekleşmesinden dolayı, katılamayanların fotoğrafları pankart haline getirildi ve ‘Hepimiz Buradayız’ mesajı verildi.

Gençlik Örgütü Başkanı Doğukan Akdeniz, basın açıklamasında, dünyanın her tarafında gerek sağlık gerek ekonomik alanda Covid-19 etkilerinin hissedildiği fakat bu ülkede hem geçmiş, hem de mevcut hükümetin bu etkileri daha da artırmak için uğraştığını iddia etti.

banner37
Akdeniz, başta turizm ve ilgili sektörlerde yetişmiş personelin başka sektörlere kayması, yüksek faizli borcu ödeyemeyen esnafa daha yüksek faizle borç teklif edilmesi, TL’nin değer kaybetmesi, asgari ücretin geç belirlenmesi ve mahkemelik olması, özel sektör emekçilerinin kaderine terk edilmesi gibi problemler mevcutken, Ekonomi Bakanı’nın parti içi seçim telaşında olduğunu savundu.

Ülkede üretilen başta zeytinyağı ve işlenmiş zeytinin beklenenin üzerinde rekolte sağladığını, hellimin sadece Kıbrıs’ta üretilebilecek şekilde tescil edildiğini vurgulayan Akdeniz, Avrupa Birliği’nin bu ürünlerin ilgili şartları yerine getirmesi halinde hem Yeşil Hat Tüzüğü vasıtası ile Güney Kıbrıs’a hem de dünyaya satılabileceği yönünde yeşil ışık yakmasına rağmen hükümetin yanaşmadığını savundu.

Akdeniz, sınavların ne zaman nasıl yapılacağı, okulların ne zaman ne şartta açılacağı belirsizliğini korumakta olduğunu, dövizin yükselmesi ile yurt dışında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin yalnız bırakıldığını ileri sürerek, “Bursları ödeyecek kaynak bulunmamasının sebebi salgın değildir. Kaynak bulunmamasının sebebi Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılan partizanca istihdamlar ve popülist icraatlardır” şeklinde konuştu.

Ortada detaylı bir aşı planı, aşı tedarik planı ve geleceğe yönelik bir öngörü yokken, sağlık bakanının görevden alındığı söyleyen Akdeniz, hükümeti “salgın ortasında siyasi savaş yapmakla” suçladı.

Akdeniz, şöyle devam etti:

“Görevdeki azınlık hükümetinin ne bugünümüzü ne yarınımızı planlayacak meşruiyeti kalmamıştır. UBP-YDP-DP hükümeti ile geçen her gün geleceğimizden çalınmış bir gündür. Başbakanı bir an önce kendisinin de istediği gibi salgının izin verdiği en kısa zamanda bir erken seçime gitmeye davet ediyoruz. Bu ülke ve Kıbrıs Türk halkı bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1