banner2
banner34

CTP içinde karanlık el var!

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu Yeni Gün Haber’e konuk oldu. UBP ile DP arasında devam eden koalisyon görüşmelerini değerlendiren Sucuoğlu, görüşmelerin olumlu seyrettiğini...

CTP içinde karanlık el var!
banner45

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu Yeni Gün Haber’e konuk oldu. UBP ile DP arasında devam eden koalisyon görüşmelerini değerlendiren Sucuoğlu, görüşmelerin olumlu seyrettiğini, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün büyük ihtimalle Cumartesi günü kabineyi Cumhurbaşkanına sunacağını söyledi.

Kurulacak hükümetin Türkiye ile istişareden kaçınmayan, bir icraat hükümeti olacağını vurgulayan Sucuoğlu, gündemlerinde erken seçimin olmadığını belirtti. Sucuoğlu, “Bu kesinlikle bir erken seçim hükümeti olmayacaktır, mevcut sıkıntıların aşılması için çaba harcayan bir Hükümet olacaktır” dedi.

CTP-UBP Hükümeti’nin ortakları arasında Su konusu, mali protokol ve en son olarak da maaşlar konusunda sıkıntılar yaşandığını anlatan Sucuoğlu, bu sıkıntıların halka da yansıdığını kaydetti. Sucuoğlu, hızlı hareket edilmemesi durumunda Nisan ayı maaşlarının da eksik ödenmesinin kaçınılmaz olacağını öne sürdü.

banner37
KKTC hükümetlerinin politikalarının Türkiye’ye rağmen değil Türkiye ile birlikte olması gerektiğine işaret eden Sucuoğlu, Türkiye ile istişarenin önemine değindi. Kıbrıs Türkü’nün başaramadıkları konusunda suçu Türkiye’de değil kendinde araması gerektiğini kaydeden Sucuoğlu, proje üretip müzakere etmekten kaçınılmaması gerektiğini söyledi.

Partilerdeki iç huzurun başarıya yönelik etkisini de değerlendiren Sucuoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin şu an için bu huzura sahip olduğunu, mevcut durumun da başarıyı getireceğini kaydetti. Sucuoğlu, UBP içinde bakanlıklar konusunda yaşanan taleplerin neden olduğu spekülasyonlara ilişkin değerlendirmesinde ise, “18 milletvekiliyiz. Başbakanla birlikte yalnızca 8 arkadaş kabinede görev alacak. Bu da doğal bir süreçtir. Bu konuda yetkili genel başkandır ve kararı o verecek” dedi.

Oluşacak hükümetin Kıbrıs konusundaki yaklaşımlarının ne olacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Sucuoğlu, UBP’nin duruşunun hep aynı olduğunu, Kıbrıs Türk halkının geleceğine olumlu katkı yapacak bir anlaşmaya onay vereceklerini, zarar verecek olana ise karşı duracaklarını söyledi.

CTP-UBP Hükümetindeki uyumun bozulmasının nedenlerini de anlatan Sucuoğlu, Hükümetin genel olarak uyum içinde ve çözüme yönelik çalışmalar yürüttüğünü ancak CTP içinde bir karanlık elin anlaşılmış konulara müdahale ederek uyumu bozduğunu iddia etti. 

Kaynak: brtk

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1