banner2
banner34

CTP, köy gezilerini sürdürüyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, her hafta gerekçesiz olarak 50-60 kişiye vatandaşlık verildiği görüşünü dile getirdi.

CTP, köy gezilerini sürdürüyor
banner45

Cumhuriyetçi Türk Partisi genel Başkanı Tufan Erhürman köy gezileri çerçevesinde gittiği Türkmenköyde yaptığı açıklamada koalisyon Hükümetinin statükonun devam etmesini istediğini savundu.

Kıbrıs konusunda CTP’nin her zaman federasyon tezini savunduğunu kaydeden Erhürman, hükümet partilerinin ise İsviçre’de yer alan son görüşmelerden sonra federasyon formülünün bittiğini, ‘B planı’ denilen ibareyi kullandığını anlattı.

banner37
Hükümetin vatandaşlık politikalarını eleştiren Erhürman, “Her hafta Bakanlar Kurulu gerekçesiz olarak 50-60 kişiye vatandaşlık veriyor. Yılı dolanlar zaten İçişleri Bakanlığı’ndan alıyor” dedi.

Kıbrıslı Türkler için sürekli ‘siz bir şey yapamazsınız’ ifadesinin kullanıldığını vurgulayan Erhürman, parti olarak ülkenin dört bir yanını gezdiklerini ve bu söylemlerin tam aksine üreten birçok insan gördüklerini dile getirdi.

Kıbrıslı Türklerin bu yaratıcılıklarını toplumsal hale dönüştürmeleri gerektiğini kaydeden Erhürman, gelecek nesilleri adada tutmak ve bu topraklara tırnaklarını geçirmesi için her türlü planlamayı yapacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1