banner2
banner34

CTP: Mağusa Belediyesi’nin kötü ekonomik durumu iş barışını olumsuz etkiliyor

CTP: Mağusa Belediyesi’nin kötü ekonomik durumu iş barışını olumsuz etkiliyor
banner45

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediyesi Meclis Grubu, Mağusa Belediyesi’nin kötü ekonomik durumunun iş barışını olumsuz etkilediğini; belediye emekçilerin huzursuzluğunun maaş ve diğer özlük haklarını gününde alamamaları nedeniyle gün geçtikçe daha da fazla arttığını kaydetti.

CTP Mağusa Belediyesi Meclis Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mağusa Belediye Yönetimi’nin Mağusa Türk Genel İş Sendikası’nın yaşanan sorunlarla ilgili eylemlerini görmezden geldiği savunularak, “Bu eylemlerden ders alıp, tasarruf tedbirleri almak yerine, savurgan harcamalarına devam ettiğini üzülerek görmekteyiz” denildi.

Belediye yönetiminin gereksiz harcamalarından uzak durma sorumluluğu taşımadığı iddia edilen açıklamada, belediye yönetiminin çalışanların maaş, ek mesai, bayramlık ve kıdem tazminatı ödeme yükümlülüğünü yerine getirmekten kaçtığı ileri sürüldü.

banner37
Mağusa Belediyesi’ne yıllarca emek verip, emekli olan 9 personelin kıdem tazminatlarının ise yasal süresi dolmasına rağmen hala ödenmediğine de dikkat çekilen açıklamada, “Belediye yönetiminden ümitlerini kesen çalışanlar haklarını hukuk yolu ile aramak için belediyeyi dava etmişlerdir. Bu Mağusa Belediyesi adına utanç verici bir durumdur” denildi.  

Tüm bu yaşananların yanı sıra sürekli maaş alamama korkusu yaşayan belediye emekçilerinin, bu ay da hafta sonuna kadar maaşlarını alıp, alamayacaklarının henüz netleşmediği için büyük endişe içerisinde olduklarına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Personeline sahip çıkmayan bir yönetim anlayışı, dolaylı olarak hizmet götürmekle yükümlü olduğu halkına da sahip çıkmıyor anlamını taşımaktadır. Pandemi günlerinde canlarını dişlerine takıp, gece gündüz demeden halkın sağlığını koruma güdüsüyle çalışan personel, hizmetlerinin karşılığını hem maddi hem de manevi anlamda mağduriyet olarak alması kabul edilemez bir durumdur.

CTP Mağusa Belediyesi Meclis üyeleri olarak, kentimizin hizmet yükünü omuzlarında taşıyan emekçilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz. Belediyenin vurdumduymaz yöneticilerini de çalışanların haklarını gününde ve eksiksiz olarak ödemeye davet ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2021, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1