banner2
banner34

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ramazan Bayramı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ramazan Bayramı'nı kutladı
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Kıbrıs Türk halkının, Türk ulusunun ve tüm İslam âleminin bayramını kutladı. 

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Ramazan Bayramı mesajında, “Vatan bildiğimiz bu topraklarda 1571 yılından bu yana aynı inançla kutladığımız Ramazan Bayramı’nın, en içten duygularımla Kıbrıs Türk halkı, Türk ulusu ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. En büyük temennim, tüm dünyada barış ve huzurun egemen olmasıdır. 

Geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemi süreci nedeniyle aile büyüklerimiz ile sevdiklerimizden uzak kalmanın üzüntüsünü yaşarken, alınan tedbirler sonucu bu Ramazan Bayramı’nda aile büyüklerimiz ve sevdiklerimizle yeniden bir arada olmanın sevincini yaşıyoruz. 

Gerek sağlık altyapımızın güçlendirilmesi, gerek aşılama programı ile pandemi sürecine karşı başarılı bir mücadele sürdürülürken; bu süreçte özveri ile çalışan tüm sağlık personelimize, doktorlarımıza, her türlü fedakârlığa katlanan vatandaşlarımıza ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Anavatan Türkiye’ye teşekkürü bir borç bilirim.

Bayram günlerinde sevgi, birlik, beraberlik, hoşgörü, paylaşma ve toplumsal dayanışma gibi değerlere daha çok sahip çıkarak bu manevi değerleri, gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak en büyük görevlerimiz arasındadır. Geçmişten miras aldığımız bu değerler, gelecek nesillere de mirasımız olmalıdır. 

banner37
Mübarek Ramazan Bayramı’nda tüm dünyada huzur, barış ve sevginin egemen olmasını temenni ederken, Ukrayna-Rusya savaşını ve dünyanın pek çok ülkesinde devam etmekte olan çatışmalar, terör ve şiddet olaylarını da üzüntüyle izliyoruz. Çatışmaları, göçleri, şiddeti, soykırımı ve büyük acıları yaşayan bir halkın mensubu ve Cumhurbaşkanı olarak savaşlar, çatışmalar ve terör olaylarının son bulması da bir diğer dileğimdir. 

Ukrayna-Rusya savaşı, son gelişmelerle olaylar, Doğu Akdeniz’in ve bölgenin daha da önem kazanması, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askerinin varlığının ne kadar büyük ve hayati öneme haiz olduğunu tüm dünyaya ve halkımıza bir kez daha göstermiştir.   

BEŞİNCİ KOL FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE ASLA İZİN VERİLMEMELİDİR

Ülkemizde bazı sosyal ve ekonomik sorunların var olması devletimizden, egemenliğimizden, özgürlüğümüzden vazgeçeceğimiz anlamına gelmemelidir. Bazı dış unsurlar ile devletimizin aleyhine yürütülmekte olan beşinci kol faaliyetlerinin de yürütülmesine asla izin verilmemelidir. Böyle sıkıntıları ve sorunları geçmişte de yaşadık ve bu günlere ulaştık. Şimdi yaşamakta olduğumuz sorunlar elbette ki kalıcı değildir. Birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek daha güzel yarınlara ulaşacağımıza olan inancım da tamdır. 

Bu vesile ile tüm şehitlerimize rahmet dilerken, halen Türkiye Cumhuriyeti’nde terör örgütlerine karşı yürütülmekte olan Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Mehmetçiklerimize de Allah’tan rahmet diler; ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de başsağlığı dilerim. 

Daha güzel yarınlara ulaşacağımıza olan inancımla bir kez daha halkımızın, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın, Türk ulusunun ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar; sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1