banner2
banner34

Dağda keçi operasyonu

Beşparmak’ın dik kayalıklarında 4 günü aşkın bir süre aç ve susuz mahsur kalan 2 dağ keçisi için Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri seferber oldu. Film sahnelerini aratmayacak kurtarma operasyonu başarıyla sonuçlandı

Dağda keçi operasyonu
banner45

Ülkemizde dağlarda yaşayan ve beslenmesini doğadan karşılayan dağ keçilerinden ikisi, Beşparmak Dağları’nın karşısındaki taşocaklarının bulunduğu dik kayalıklarda mahsur kaldı. Keçiler için film sahnelerini aratmayacak kurtarma operasyonu düzenlendi.

Biri beyaz, diğeri kahverengi renk olan iki keçi, 4 günü aşkın bir süredir çıktıkları dik kayalıklardan bir türlü aşağıya inemedi. Günlerdir aç ve susuz bir şekilde kayalıkların üzerinde mahsur kalan dağ keçilerinin imdanına Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri koştu. Özellikle gündüz yakıcı güneşten korunamayan keçilerin oldukça halsiz düştükleri belli oluyordu.

Keçilerin bulunduğu bölgenin alt tarafında, dağın yamacında dolaşan bir diğer iki keçi ise kayalıklardaki keçilerin mahsur kaldıklarını gördüğü için bölgeden günlerce ayrılmayıp arkadaşlarını yalnız bırakmaması ise dikkat çekiciydi.

Taşocaklarında çalışan işçiler, keçilerin kaç gündür ayni yerde durduğunu fark etmesinin ardından önce polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kendilerinin bir şey yapamayacağını belirtmesinin ardından hemen Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı arandı.

Olay yerine gelen Sivil Savunma ekipleri, keçilerin kurtarılması için adeta seferber oldu.

Dik kayalıklardan indiler

banner37
Keçileri kurtarmak için üç araç ile bölgeye giden Sivil Savunma ekipleri, önce hayvanların nerede olduğunu saptadıktan sonra nasıl kurtarabilecekleri konusunda çalışma yaptı.

Sadece KIBRIS’ın izlediği kurtarma operasyonunda, dağın zirvesine çıkan ekipler, sarp kayalıkların bulunduğu bölgede mahsur kalan keçilere ip sarkıtarak, önce keçilere ulaşılacak, ardından ise bağlanıp yukarı çekilecekti. Sivil Savunma ekipleri bir yandan keçilerin bulunduğu bölgeye inmeye çalışırken, diğer ekip ise “dron” uçurarak keçilerin bulunduğu bölgeyi diğer ekibe haber verecekti.

Çok tehlikeli olan kurtarma operasyonu için ekipler, bölgedeki kayalıklara bağladıkları ipler ile keçilerin bulunduğu bölgeye inmeye başladı.

Korkan keçiler kendi kendini kurtardı

Sivil Savunma ekiplerinin yanlarına geleceğini hisseden iki dağ keçisi, bu kez kendi çabaları ile kurtulmaya çalıştı.

Önce kahverengi dağ keçisi kendi imkânları ile dik kayalıkların bulunduğu bölgeden yan taraftaki başka kayalıkların üzerine geçmeye çalıştı. Geçtikten sonra beyaz keçi de arkadaşını takip etti. Yavaş yavaş iki dağ keçisi zor da olsa sarp kayalıklardan kurtulup dağın yamacına doğru ilerlemeye başladı.

Çok geçmeden iki keçi, bir birlerini izleyerek kurtulmayı başardı. Keçilerin kurtulur kurtulmaz bir ağacın gölgesine sığınması ise gözlerden kaçmadı.

İki keçinin kurtulmasına en çok bölgedeki işyerlerinde çalışan işçiler sevindi. Keçilerin günlerdir aç susuz bir şekilde dağda, kayalıkların üzerinde mahsur kaldığını söyleyen işçilerden Mesut Yerli ve Oktay Çötel, zaman zaman Sivil Savuma ekiplerine cep telefonlarından keçilerin durumu hakkında bilgi de verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1