banner2
banner34

Darba, 5 ay hapislik

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, kendilerini ‘sakin ol’ diye uyaran Savaş Toran’ı, evi önünde, tekme tokat darp eden Yusuf Can ve Fikri Akan’ı, 5’er ay hapse mahkûm etti

Darba, 5 ay hapislik
banner45

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Eylül 2016’da, kendilerini ‘sakin ol’ diye uyaran Savaş Toran’ı, evi önünde, tekme tokat darp eden Yusuf Can ve Fikri Akan’ı yargılayarak, 5’er ay hapse mahkûm etti.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı üye yargıç açıkladı.

Üye yargıç Temay Sağer, konu suçların ciddiyetine ve yaygınlığına dikkat çektikten sonra, KKTC’nin hukuk üstünlüğü olan bir ülke olduğunu vurgulayarak, anayasamıza göre herkesin, barış, güven, huzur içinde yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi.

Sağer, konu suçların, toplumda tedirginlik yaratıp güven içinde yaşama duygusunu zedelediğini vurguladı.

Birlikte hareket ettiler

banner37
Her iki sanığın, darp edip diz üstü yere düşürdükleri müştekinin kafasına tekme atıp yumruk vurarak, her iki gözünün de retinasının yırtılmasına sebebiyet verdiğini belirten yargıç, “Her ne kadar, ilk hamle sanık Yusuf Can’dan geldiyse de, sanıklar, konu suçları birlikte hareket ederek işledi” dedi.

Yargıç, şöyle devam etti:

“KKTC hukuk üstünlüğü olan bir hukuk devletidir. Bu nedenle herkes hukuk kurallarına uymalıdır. Bu tür suçları işleyenlere, etkin ve caydırıcı ceza verilmelidir. Sanık Yusuf Can’ın, Fikri Akan ile birlikte, oğlunun tehdit edildiği gerekçesiyle, müştekinin evinin önüne giderek, kendilerini ‘sakin ol’ diye uyaran müştekiyi, birlikte yaşadığı kişi önünde ciddi şekilde darp ettiler. Müşteki kafatasına aldığı darbeler sonucu hastaneye kaldırıldı, gözlerinin retinası yırtıldı, İstanbul’da bir operasyon geçirdi. Aldığı darbeler sonucu, vücudunda kalıcı hasar olmamasına rağmen, müştekinin muhtelif yerleri zarar gördü.”

Meseleyle ilgili tüm hususları dikkatlice değerlendirdikten sonra, sanıkları, oy birliğiyle suçlu bulup mahkûm  ettiklerini açıklayan Temay Sağer, müştekinin affetmediği sanıkları, işlemiş oldukları suçlardan ötürü 5’er ay hapse mahkûm etti.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Sedef BOŞNAK

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 06:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1