banner2
banner34

Daü Alanında Uzman Konukları Öğrenciler ile Bir Araya Getirdi

Daü Alanında Uzman Konukları Öğrenciler ile Bir Araya Getirdi
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) tarafından fakülte ve yüksekokullarla iş birliği içerisinde her yıl organize edilen 11. Uluslararası Kariyer Günleri kapsamında DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü alanında uzman konuşmacıları öğrenciler ile bir araya getirdi.

Matematik Bölümü tarafından organize edilen seminerde Hacettepe Üniversitesi, İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Çetin “İstatistik Bölümü ve İstatistik Bilimi’nin Kısa Tanımı” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Söz konusu sunumunda Covid 19 dönemi ve sonrasında İstatistik Bölümü veya İstatistik programları mezunlarının çalışma alanlarının sağlık sektörü de olmak üzere oldukça geniş bir alana yayıldığı belirtildi. İstatistik programlarından mezun olanların verinin yer aldığı tüm sektörlerde çalışabileceğini aktaran Prof. Dr. Çetin, genelde bankacılık sektöründe, aktüerya sigortacılık alanlarında, bilgi teknolojileri departmanlarında, yazılım firmalarındaki iş olanaklarını örnekler ile birlikte açıkladı.

banner37
Öte yandan Fen ve Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen bir diğer seminerde İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, “Manzum Metinler Işığında Sosyal Hayattan Sahneler” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şentürk söz konusu sunumunda ön yargılardan dolayı çok kere hayatla bağlantısının zayıf olduğu ileri sürülen Osmanlı Şiirinin, sosyal hayatla ne kadar iç içe olduğunu örnek metinler ve resimler üzerinden açıklayarak dinleyenler için yepyeni ufuklar açtı. Alanının yaşayan en yetkin ismi olarak tanınan Prof. Dr. Şentürk’ün konuşması bölüm öğrencileri tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1