banner2
banner34

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nden beyin farkındalık haftası etkinliği

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nden beyin farkındalık haftası etkinliği
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, Beyin Farkındalık Haftası nedeniyle etkinlik düzenliyor. Konuya ilişkin DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Beyin Farkındalık Haftası, halkın ilgisini, farkındalığını ve beyin bilimine desteğini artırmaya yönelik küresel kampanyadır. Bu grubun birçok ülkeden ortakları, her Mart ayında kendi toplumlarında, beyinle ilgili farkındalığı ve beyin bilimine ilgiyi arttırmak amacı ile beynin ilginç heyecan verici özelliklerini ve beyin biliminin günlük yaşamlarımız üzerindeki etkisini anlatan yaratıcı etkinliklere ev sahipliği yaparlar.

Beyin Farkındalık Haftası, ‘Dana Alliance for Brain Initiatives (DABI)’ ve European Dana Alliance for the Brain (EDAB) tarafından kuruldu ve ‘Dana Foundation’ tarafından koordine ediliyor. Beyin Farkındalık Haftası, 1996’da Amerika Birleşik Devletleri’nde sadece 160 örgütü içeren mütevazı bir çaba olarak başladı. DABI, akademi, hükümet ve farklı ilgi alanlarına sahip profesyonelleri bir araya getirmek için ilk Beyin Farkındalık Haftası’nı düzenledi.

banner37
Beyin Farkındalık Haftası, kuruluşundan bu yana geçen 25 yıl içinde, 117 ülkede 7,300’den fazla ortağın katılımını içeren küresel bir eğitim girişimine dönüşmüş ve on binlerce etkinlik düzenlenmiştir. Bu yılki etkinlikler 15-21 Mart tarihleri arasında düzenlenmektedir. Bu yıl ortaklığa kabul edilen DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, Kuzey Kıbrıs’taki ilk beyin farkındalık etkinliğini düzenlemiştir. Bu etkinlikle ilgili bilgiler, diğer tüm ülkelerin etkinlikleri ile birlikte grubun web sayfasında yer almıştır. Bu yılki etkinlikte çocuklar ‘Beyin ne işe yarar?’ konulu resimlerini çizmişler ve beyinle ilgili merak ettikleri soruları iletmişlerdir.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı iş birliği ile ülkemizdeki tüm anasınıfı ve ilkokul eğitimi çağındaki çocuklarımız ile etkinlik paylaşılmıştır. Ülkenin dört bir köşesinden yaşları 5 ile 11 arasında değişen 240 çocuğumuz, hayranlık uyandıran resimleri ile etkinliğe katılmış, birbirinden ilginç sorularını iletmişlerdir. Bu resimlerden oluşan ve 20 Mart 2021 Cumartesi günü, saat 10.00’da açılışı yapılacak sergi https://medicine.emu.edu.tr/tr/projeler-ve-arastirmalar/beyin-farkindalik-haftasi ve https://www.facebook.com/dautip/ adreslerinden izlenebilecektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1