banner2
banner34

DAÜ Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. H. Ozan Gülcan Yeditepe Üniversitesi’nde konferans gerçekleştirdi

DAÜ Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. H. Ozan Gülcan Yeditepe Üniversitesi’nde konferans gerçekleştirdi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Ozan Gülcan, Yeditepe Üniversitesi tarafından Üzeyir Garih Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte davetli konuşmacı olarak ‘Chemical Modification of Urolithins to Obtain CNS Active Molecules’ başlıklı bir konferans verdi.

banner37
Prof. Dr. Gülcan gerçekleştirdiği sunumunda, Alzheimer hastalığının tedavisine yönelik orijinal ilaç adayı molekül tasarımındaki güncel yaklaşımlar üzerinde dururken yeni gelişmelere paralel olarak son beş yıl içinde DAÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya araştırma laboratuvarlarında elde edilen ve bilimsel dergilerde yayımlanan araştırma çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Gülcan, Yeditepe Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında DAÜ ve Yeditepe Üniversitesi arasında Farmasötik Kimya çalışmaları alanında yapılabilecek olası iş birlikleri üzerinde durulduğunu da aktardı. Öte yandan, Yeditepe Üniversitesi’nin farklı doktora programlarında eğitim gören DAÜ Eczacılık Fakültesi mezunu öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Gülcan öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgiler de aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1