banner2
banner34

DAÜ Eğitim Bölümü'nde Medyada çocuk hakları ve medya okur yazarlığı tartışıldı

DAÜ Eğitim Bölümü'nde Medyada çocuk hakları ve medya okur yazarlığı tartışıldı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü’nde, öğrencilere yönelik olarak “Medyada Çocuk Hakları ve Medya Okuryazarlığı” konusunda seminer düzenlendi. Bölüm Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihan Koran’ın sorumluluğunda yürütülen OOEG 209 Çocuk ve Medya dersi kapsamında gerçekleştirilen seminere, konuşmacı olarak gazeteci ve Bugün Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Ayşemden Akın katıldı.

Ayşemden Akın DAÜ Öğrencilerini Bilgilendirdi

banner37
Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören seminerde; Ayşemden Akın, medyada çocukların Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kapsamında sahip olduğu hakları, medyada çocukların nasıl temsil edilmesi gerektiğini ve medyada yer alan çocuk imajları ile ilgili değerli bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Ayrıca Akın, çocukların medyada nesne konumundan medya için içerik üreten özne konumuna gelmeleri için ileriki dönemlerde yapılabilecek çalışmalar ve iş birlikleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Programı öğrencilerinin konuya ilişkin çeşitli soruları ile devam eden etkinlik sonunda, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek tarafından konuşmacıya teşekkür plaketi verilerek etkinlik sonlandırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1