banner2
banner34

DAÜ en iyi genç şef yarışması tamamlandı

DAÜ en iyi genç şef yarışması tamamlandı
banner45
banner47

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi tarafından “DAÜ Gastronomi Genç Şefini Arıyor” sloganıyla düzenlenen “En İyi Genç Şef Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. Etkinliğin jüri üyeliğini ise TV 8 ekranlarından herkesin tanıyıp sevdiği yerli şefimiz Tanya Kilitkayalı gerçekleştirdi. Organizatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso Kandemir’in, moderatörlüğünü ise Öğretim Görevlisi Kurtuluş Özbaşar’ın yaptığı etkinlik çerçevesinde Tanya Kilitkayalı öğrencilerin hazırladıkları kısa videoları izleyerek değerlendirme yaptı.

Öğrenciler Tanya Kilitkayalı İle Tanıştı

banner37
Özellikle gastronomi öğrencilerinin tanışmak istediği Tanya Kilitkayalı, etkinlik sonrasında öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtlayarak onlara deneyimlerinden bahsetti. Söz hakkı alarak kamera aracığı ile de olsa Tanya ile tanışan öğrenciler, onunla tanışmaktan ne kadar mutlu heyecanlı ve gururlu olduklarını belirttiler. Tanya Kilitkayalı bilindiği üzere DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunu ve Öğretim Görevlisi olmasının yanı sıra, 2020 MasterChef Türkiye Ana Kadro Yarışmacısı olarak ekranlardaydı. Kendisi aynı zamanda Garavolli Restoran Direktörü olarak da çalışıyor.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Tanya Kilitkayalı’nın yaptığı değerlendirmeye göre yarışmanın birincisi yaptığı kabak tatlısı ile Muğla’dan katılan Mehmet İnan Örki oldu. Yarışmanın ikincisi yaptığı cheesecake ile Doğa Alçeler, üçüncüsü ise yaptığı curry soslu tavuk ile Gökçe Sultan Göçmen oldu. Yarışmanın diğer yan kategori ödüllerini ise “En iyi yöresel şef” kategorisinde Mardin Kebabı ile Fatih Kaya alırken “En sempatik şef” ödülünü ise irmik tatlısı ile İsmail Atmaca aldı. Özellikle gastronomi öğrencilerinin katılımının yüksek olduğu etkinlikte öğrencilerin MasterChef yarışmasına yönelik sorularının dikkat çektiğini vurgulayan DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güven Ardahan, öğrencilere bu gibi yarışmalara katılmanın öneminden bahsetti.

         

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1