banner2
banner34

DAÜ, Genel Güvenlik Eğitimlerini tamamlayan personeline sertifikalarını takdim etti

DAÜ, Genel Güvenlik Eğitimlerini tamamlayan personeline sertifikalarını takdim etti
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İnsan Kaynakları Müdürlüğü 2022 – 2023 Akademik Yılı Hizmet İçi Eğitim programı kapsamında yönetsel ve akademik birimlere yönelik Polis Genel Müdürlüğü ve Polis Okulu Müdürlüğü katkıları ile düzenlenen “Genel Güvenlik Eğitimleri” konulu hizmet içi eğitime katılan personele ve eğitmenlere sertifikalarını takdim etti.

7 Haziran 2023 Çarşamba günü, saat 10.30’da Aktivite Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde hizmet içi eğitimlere katılan toplam 134 personele sertifikaları takdim edildi. Söz konusu hizmet içi eğitim programları kapsamında “Narkotik ve Uyuşturucu Maddeler”, “Yangından Korunma ve Uygulamalı Yangın Söndürme”, “Adli Konular”, “ Patlayıcı Madde ve Bombalar”, “Kritik Tesislerin Güvenliği”, “Kalabalık Yönetimi”, “Trafik” ve “Olay Yeri İnceleme” konularında eğitimler verildi.

Sertifika töreni açılışında konuşan DAÜ İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy, DAÜ’nün 2016 yılından itibaren hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiğini belirterek, DAÜ’nün personelin gelişimi konusunda İnsan Kaynakları ile iş birliği içerisinde çeşitli kurslar düzenlediğini aktardı. En önemli konulardan birinin güvenlik olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şensoy, DAÜ Güvenlik İşleri Şube Amirliği’nin de kampüs güvenliği için Polis Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalışmaları sürdürdüğünü vurguladı. Alınan hizmet içi eğitimlerin farkındalık yaratması ve personelin bilgi sahibi olması açısından büyük önem taşıdığını aktaran Prof. Dr. Şensoy, kursa katılan personele ve eğitim veren Polis Genel Müdürlüğü personeline teşekkürlerini iletti.

Polis Genel Müdürlüğü Polis Okulu Müdürü P. Md. Mv. Hüseyin Kafa gerçekleştirdiği konuşmasında verilen eğitimlerin sürekli değişen ve gelişen suç olguları karşısında toplumun her yönden güvenliğini sağlamak için kendilerini geliştirmeleri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Üniversitelerle iş birliği içerisinde nelerin yapılabileceğini sürekli düşündüklerini aktaran P. Md. Mv. Kafa, gelişmeye her zaman devam edeceklerini bildirdi. DAÜ’nün ülkenin temel taşlarından biri olduğunu aktaran P. Md. Mv. Kafa, güvenlik ve huzurun karşılıklı iş birliği ile sağlandığını vurguladı. DAÜ ile olan eğitim iş birliğinin her zaman devam edeceğini aktaran P. Md. Mv. Kafa, kursiyerleri aldıkları eğitimlerden dolayı tebrik etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın yurt dışında olduğundan dolayı Rektörlük makamına vekalet eden Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Demirel ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ’nün KKTC’nin en köklü kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, DAÜ’nün devletin yapılanması, oluşumu, gelişimi ve geleceğine her zaman üst düzeyde katkı sağladığını vurguladı. Kökleri çok eskilere dayanan Polis Teşkilatı’nın devlet ve ülke huzuru için görevleri başında olduğunu aktaran Prof. Dr. Demirel, iki köklü kurumun iş birliği içerisinde hizmet ortaya koymalarının önemine değindi. Üniversitelerin üç misyonundan birinin eğitim olduğunu aktaran Prof. Dr. Demirel, DAÜ’nün bölgenin en iyisi olduğunu ve yoluna lider olarak devam ettiğini bildirdi. Prof. Dr. Demirel üniversitelerin bir diğer misyonunun araştırma yapmak olduğunu aktararak, bu alanda yapılan çalışmaların bütün dünyada ses getirdiğini ve bilimin merkezinde yer alarak hem bilime, hem ülkeye, hem de insanlığa hizmet etmeye yardımcı olduğunu vurguladı. Üçüncü misyon olan topluma hizmet bağlamında da DAÜ’nün üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini aktaran Prof. Dr. Demirel, hizmet içi eğitimlerin de aslında topluma ve ülkeye yapılan hizmet olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Hizmet içi eğitimlerin organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Demirel, Polis Genel Müdürlüğü’ne de desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

banner37
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Demirel tarafından Polis Okulu Müdürü P. Md. Mv. Kafa’ya teşekkür plaketi takdim edildi. Eğitmenlere ve hizmet içi eğitime katılan personele sertifikalarının takdim edilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile sertifika töreni sona erdi.

   

  

       

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1