banner2
banner34

DAÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gündüz uluslararası konferansa katıldı

DAÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gündüz uluslararası konferansa katıldı
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gündüz, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Avrupa Konseyi’nin birlikte yürüttüğü “Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi” kapsamında, Ankara’da gerçekleştirilen “AİHS ve İnsan Hakları Hukuku Kapsamında Cinsel Suçlar” konulu uluslararası konferansa katıldı. Hibrid yapılan konferans, TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan’ın konuşmasının ardından, Prof. Eric Janus’un “Cinsel Suçların Önlenmesi” konulu açılış konuşması ile başladı.

Çalışma Grupları Oluşturuldu

banner37
İlk günde “Etkili Soruşturma Yükümlülüğü ve Delil Toplama” ile “Maddi Hukuk ve Kovuşturma” konuları iki oturum halinde çeşitli ülkelerden toplantıya katılan akademisyenler tarafından sunulan tebliğlerle ayrıntılı olarak irdelendi. Birinci gün, Prof. Dr. Feridun Yenisey’in kapanış konuşması ile tamamlandı. İkinci günde ise çalışma grupları oluşturuldu. Cinsel taciz ve ısrarlı takip, cinsel suçlarda etkili soruşturma yükümlülüğü, adli görüşme odaları ve çocuk izlem merkezleri, cezaların icrası ve yaptırımlar olmak üzere dört konuda çalışan çalışma grupları, birer sonuç raporu hazırlayarak sunum gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Gündüz, aynı zamanda DAÜ Hukuk Fakültesi’nde yarı zamanlı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı ve cinsel suçlarda etkili soruşturma yükümlülüğü ile ilgili olan ikinci çalışma grubunda yer aldı. Çalışma gruplarının çalışmalarını tamamlamasının ardından konferans, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi’nin “Mağdur Hakları ile İlgili Son Gelişmeler” başlıklı sunumu ile devam etti. Konferans, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner’in değerlendirme konuşması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1