banner2
banner34

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Şeref ve Yüksek Şeref sertifika töreni gerçekleştirdi

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Şeref ve Yüksek Şeref sertifika töreni gerçekleştirdi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi ve 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Şeref ve Yüksek Şeref sertifika töreni gerçekleştirdi. Öğrenci proje sergisi ile birlikte gerçekleştirilen söz konusu etkinlik Mağusa Suriçi MASDER binasında, “Küçük Ev / Tiny House” temalı proje sunumları ile birlikte düzenlendi. Tören, İç Mimarlık Bölümü öğrencileri ve akademisyenlerinin yanında öğrenci velilerinin de yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Tören, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Afet Çoşkun’un açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında, başarılı öğrencileri tebrik eden Doç. Dr. Coşkun, İç Mimarlık Bölümü’nün her zaman çağdaş, anlayışlı, çevreye duyarlı, yeniliğin peşinde, meraklı, düşünen, sorgulayıcı, bilgiye aç, öğrenmeye hazır, insan sağlığı ve hayatını merkezde tutan, teknoloji ve bilişimi yakından takip eden, güvenliği ön planda düşünen öğrenciler yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, belge almaya hak kazanan öğrencilerin bu özelliklere sahip öğrenciler olduğunu belirtti. Törende yer alan ve her zaman destekleriyle İç Mimarlık Bölümü’nün yanında olan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Asu Tozan ile Doç. Dr. Nevter Zafer Cömert, İç Mimarlık bölümünü ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ettiler.

Törende, DAÜ İç Mimarlık Bölümü, İç Mimari Tasarım Stüdyosu III öğrencilerinin ders yürütücüleri Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu, Dr. Eliz Erdenizci, Öğretim Görevlisi Melek Erçakıca Kemaneci, Araştırma Görevlisi Oytun Kayan ve Mahsa Ghafouri eşliğinde farklı tasarım stüdyolarında tasarladıkları projeler, Araştırma Görevlisi Berkay Ergür’ün de katkısıyla hazırlanan dijital sergi ile paylaşıldı.

banner37
Düzenlenen söz konusu tören ile hem başarılı olan ve belge almaya hak kazanan öğrencilere belgelerini takdim etmek, hem de pandemi döneminde evlerden çıkılmayan veya deprem nedeniyle evlere girilmeyen bu zorlu dönemlerde özellikle iç mekan tasarımının insan hayatındaki güçlü rolünün bir kez daha altını çizmek amaçlandı.

İç Mimarlık Bölümü tarafından yapılan açıklamada proje teması olan küçük evin bir yaşam felsefesi olarak tercih edilmesinin yanı sıra, son dönemlerde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketiyle birlikte küçük evin güvenli yaşama olanak sağlayan alternatif bir yaşam alanı olarak ortaya çıktığı vurgulandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Küçük evler (tiny house), acil barınma ihtiyacını karşılamak adına dayanışma ağının merkezine oturmuştur. Yaşam alanı arayışı içinde olan birçok depremzedenin, güvenilir yaşam hakkını karşılamak adına fonksiyonel iç mekan çözümlerine doğan ihtiyaç günümüzde etkisini gösteren doğal afetlerde iç mimarın önemli rolünü vurgulamaktadır.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2023, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1