banner2
banner34

DAÜ ile Kuzey Kıbrıs Genç Müteşebbisler Derneği iş birliğinde deprem paneli düzenlendi

DAÜ ile Kuzey Kıbrıs Genç Müteşebbisler Derneği iş birliğinde deprem paneli düzenlendi
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile uluslararası bir kurum olan Kuzey Kıbrıs Genç Müteşebbisler Derneği (Junior Chamber International – JCI) iş birliğinde deprem paneli gerçekleştirildi. 28 Nisan 2023 Cuma günü, saat 10:00’da, DAÜ Aktivite Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen panele Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay da katıldı.

Seminer açılışında konuşan DAÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ-GİMER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tümer, alanında uzman kişilerden depremle ilgili bilgiler alınacağına değinerek “deprem bir kaderdir ancak bina kader değildir” açıklamasında bulundu. Toplum olarak çok acılı günler geçirdiklerine değinen Prof. Dr. Tümer, söz konusu panelin faydalı geçmesini temenni etti.

2023 JCI Kuzey Kıbrıs Başkanı Ali Yenen gerçekleştirdiği konuşmasında katılımlarından dolayı herkese hoş geldiniz diyerek deprem konusunun alanında uzman kişilerle ele alınacağına dikkat çekti. Yenen, panelin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

2023 JCI Türkiye Başkan Yardımcısı Ahmet Öznur Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinde aile fertlerinden kayıplar yaşadığını belirterek bu tarz etkinliklerin oldukça kıymetli olduğunu vurguladı. Öznur, bilimsel çalışmaların önemine dikkat çekerek elimizden geldiğince depreme hazırlıklı olmamız gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Ardından konuşan JCI Türkiye Başkanı Fatih Katipoğlu, yaşanan deprem felaketinde JCI olarak ilk günden itibaren sürece destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek bugün gerçekleştirilecek olan etkinlikte bulunmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade etti. JCI olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren Katipoğlu, farkındalığın yükseldiği ve etki yaratan bir panel geçmesini temenni etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye’de yaşanan depremde Gazimağusa’nın büyük kayıplar vererek büyük acılar yaşadığını bildirdi. Dr. Uluçay, kendisinin de Adıyaman’a hem Gazimağusa Belediye Başkanı olarak hem de yakınlarını temsilen gittiğini belirterek kendisinin de aile yakınlarını kaybettiğini vurguladı. Deprem sonrası yaşananlar hakkında bilgiler veren Dr. Uluçay, en büyük sıkıntının bölgede yaşanan su sorunu olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle Gazimağusa Belediye Başkanı olarak Gazimağusa’da yapılacak deprem tatbikatları öncesi toplanma yerlerinin saptanmasını talep ettiğini belirten Dr. Uluçay önceden septik ve temiz su kullanma kuyularının belirlenip toplanma alanlarına gerekli bağlantının kurulmasını hedeflediklerini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Jeofizik Mühendisleri Odası Şube Başkanı ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Burak Çatlıoğlu “Kuzey Kıbrıs’ın Deprem & Tsunami Tehlikesi ve Riskleri”, DAÜ İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy “Deprem Öncesinde Yapılarımızda Ne Tür Önlemler Almalıyız?” ile Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Vadilili “Ülkemizdeki Yasal Mevzuat” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

DAÜ-GİMER ile JCI Ortaklığında Girişimcilik Eğitimleri Verildi

Gerçekleştirilen panelin ardından DAÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (DAÜ-GİMER) ile JCI ortaklığında, JCI nedir, girişimcilik ve liderlik konulu eğitim semineri düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu eğitimler sonucunda tüm katılımcılara Katılım Belgesi takdim edildi.

banner37
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın Ziyaret Edildi

Panel öncesinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı makamında ziyaret eden JCI Türkiye Başkanı Fatih Katipoğlu, JCI Kuzey Kıbrıs Başkanı Ali Yenen, JCI Kuzey Kıbrıs Saymanı Mustafa Sağır, JCI Kuzey Kıbrıs Genel Sekreteri Kemal Ulaş Damdelen ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Jeofizik Mühendisleri Odası Şube Başkanı ile Jeofizik Yüksek Mühendisi Burak Çatlıoğlu, DAÜ hakkında detaylı bilgiler aldılar. DAÜ’de bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirten yetkililer JCI’ın faaliyetleri hakkında Prof. Dr. Hocanın’a bilgiler verdiler. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Hocanın DAÜ’ye özgü hediye takdiminde bulundu. Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy ve DAÜ GİMER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tümer de hazır bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1