banner2
banner34

DAÜ İletişim'de Türkçe tezli yüksek lisans programı açıldı

Uluslararası alanda açtığı çeşitli yüksek lisans ve doktora programlarıyla dikkat çeken Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkçe yüksek lisans programları üzerindeki çalışmalarını da her geçen akademik yılda arttırıyor.

DAÜ İletişim'de Türkçe tezli yüksek lisans programı açıldı
banner45

 

Uluslararası alanda açtığı çeşitli yüksek lisans ve doktora programlarıyla dikkat çeken Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkçe yüksek lisans programları üzerindeki çalışmalarını da her geçen akademik yılda arttırıyor. Bunlara ek olarak DAÜ İletişim Fakültesi, İletişim ve Medya Çalışmaları Bölümü tarafından 2017 – 2018 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde eğitime başlayacak olan İletişim ve Medya Çalışmaları Türkçe Tezli Yüksek Lisans Programı ile ilgili çalışmalar tamamlandı. İletişim ve Medya Çalışmaları lisansüstü programı, öğrencilerini bilgi ve iletişim çağında ve etik kurallar çerçevesinde hem uzman hem de bilim adamı olarak etkili çalışmalarını sağlayacak teorik ve profesyonel bilgilerle donatmayı hedefliyor. Birden fazla disiplin arasında etkileşimi gerektiren program esnek bir yapıda olup, öğrencilerine teorik bilginin yanında uygulamaya yönelik eğitim olanakları da sağlıyor.

 

Kayıt Kabul Koşulları Açıklandı

banner37
DAÜ İletişim Fakültesi, İletişim ve Medya Çalışmaları Bölümü, İletişim ve Medya Çalışmaları Türkçe Tezli Yüksek Lisans Programı’na ilişkin kayıt ve kabul koşullarını açıkladı. Söz konusu açıklamaya göre, başvuru sahiplerinin İletişim ve Medya Çalışmaları veya ilgili bir alandan edinilmiş lisans düzeyinde bir diplomaya sahip olmaları gerekiyor. İletişim alanı ile ilgili diğer alanlarda (Yeni Medya ve Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Televizyon ve Sinema, Görsel İletişim Tasarımı) edinilmiş lisans diploması olmayan öğrencilerin, ilgili lisans programından üç ders (İletişim Çalışmalarına Giriş, Kitle İletişimi Teorileri ve Kültürel Araştırmalar) almaları şart koşuluyor. Programla ilgili detaylı bilgiye //fcms.emu.edu.tr adresinden ya da 0392 630 2006 nolu telefondan ulaşılabiliyor.

 

Eduniversal’da 5. Sırada

DAÜ İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programı, küresel düzeyde yüksek lisans programlarını değerlendiren derecelendirme kuruluşu Eduniversal’ın 2017 yılı için hazırladığı raporunda, en iyi ilk 200 program arasında 5. sıraya yükselmişti. DAÜ İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programı, Eduniversal tarafından Avrasya ve Ortadoğu bölgelerinin en iyi 5 programından birisi olarak ilan edilirken, söz konusu listede Türkiye’den sadece Galatasaray Üniversitesi, İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler yüksek lisans programı yer alıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1