banner2
banner34

DAÜ kadınların bilişim ve teknolojideki rolünü güçlendirmeye devam ediyor

DAÜ kadınların bilişim ve teknolojideki rolünü güçlendirmeye devam ediyor
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası – Kadın Girişimciler Konseyi (KTTO-KGK) iş birliğinde; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlenmesine destek sağlamak amacıyla, “EmpowHER: Unleashing the potential of the female students at EMU (DAÜ’deki kadın öğrencilerin potansiyelini açığa çıkarmak)” başlıklı seminer düzenlendi. Seminere DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ BTYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Çelik, KTTO-KGK Başkanı Meryem Çerkez Gürtunç, konsey üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söz konusu seminer, DAÜ BTYO ile Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) arasında 2022 yılında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, bilişim ve teknoloji sektöründe ve üniversitelerde bu konularda eğitim alan kadınların sayısının azlığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmaktan öte fark yaratmak için geliştirilen “Bilişim ve Teknolojide Kız Çocukları (BİTEK) Projesi” kapsamında gerçekleştirildi.

Seminer, genelde tüm DAÜ öğrencilerine ve özelde DAÜ’nün bilişim ve teknoloji alanlarındaki programlarında öğrenim görmekte olan kadın öğrencilerin yararına sunuldu. Etkinlik kapsamında DAÜ’lü kadın öğrencilerin eğitim ve iş hayatında daha fazla yer almaları için teşvik edilmesi, iş başvurularında öne çıkabilmelerinin sağlanması ve çalışma hayatlarında başarılı olabilmeleri ile ilgili yapabilecekleri hakkında bilgilendirmek hedeflendi. Etkinlik Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 5’inci maddesi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hedefi kapsamında yer alırken, aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın diğer 16 hedefinden 10’unun alt hedeflerinde de doğrudan ele alınıyor.

Lider Kadınlar Sunum Yaptı

Seminerin açılış konuşmaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İşçioğlu ile Yrd. Doç. Dr. Çelik ve Gürtunç tarafından gerçekleştirildi. Etkinlikte İnsan Kaynakları Uzmanı Hidayet Serdar ve Bold Innovates Kurucu Ortakları İpek Gündüz ile Melis Güvensoy konuşmacı olarak yer aldı. Sektörlerinde lider kadınlar olarak üniversiteli kadınlar için çok değerli rol model olan konuşmacılar, kendi başarı öykülerinden, deneyimlerinden, yaşadıkları problemler ve problemlerle başa çıkabilme yöntemlerinden bahsettiler. Konuşmalarda iş başvurularında göz önünde bulundurulan konulara ve başarılı olmak için gerekli unsurlara da dikkat çekildi. Konuşmaların ardından DAÜ öğrencileri konuşmacılara iş hayatıyla ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakaladı.

“DAÜ’nün Kadınları Cam Tavanı Paramparça Edecek”

Etkinliğin ardından BİTEK Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin büyük ilgi gördüğü, etkileşimli bir şekilde yürütülerek öğrencilerin konuşmalara dahil olmaları ve soru sormalarının sağlandığı, etkinlik sonrasında öğrencilerden alınan görüşlerin etkinliğin öğrencilerin yararına olduğunu gösterdiği belirtildi. BİTEK Yürütme Kurulu’nun DAÜ’nün kızlarının geleceğin teknoloji liderleri olarak mezun olmalarını sağlamayı hedeflediği, öğrencilerin güçlenmeleri için önümüzdeki dönemde paydaşlarla birlikte daha fazla etkinlik yapılacağı bildirildi. Açıklamada, “Cam tavan, tüm çabalarına rağmen kadınların üst seviyelerdeki pozisyonlara gelebilmelerinin önündeki görünmez saydam engele verilen isimdir. Biz inanıyoruz ki; DAÜ’nün kadınları cam tavanı paramparça edecek” denildi.

banner37

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1