banner2
banner34

DAÜ KENT-AG 18 Nisan uluslararası anıtlar ve sitler günü’nü kutladı

DAÜ KENT-AG 18 Nisan uluslararası anıtlar ve sitler günü’nü kutladı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) tarafından 2011 yılından bugüne her yıl 18 Nisan ICOMOS Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü, farklı iş birlikleri yürütülerek, çeşitli farkındalık etkinlikleri ile kutlanıyor.

2023 yılı ana teması ‘Miras Değiştirir’ olarak belirlenmiş olan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü’nde bu yıl, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Çalışma Grubu (SDGWG) ortaklığında, 18 Nisan 2023 Salı günü, 17:00-19:00 saatleri arasında çevrim içi bir panel düzenlendi. Panele, University of Nova Gorica and Universita Iuav di Venezia’dan, ICOMOS Nigeria üyesi Dr. Tokie Laotan-Brown; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Üyesi Doç. Dr. Zeynep Eres; Cardiff-Welsh School of Architecture’dan araştırmacı ve ICOMOS Ürdün SDGWG Başkanı Dr. Bayan El Faouri ve KENT-AG Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ege Uluca Tümer konuşmacı olarak katıldı.

banner37
‘Miras Değiştirir: Geleneksel Yerleşimler ve İklim’ başlığı altında düzenlenen ve DAÜ KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara tarafından moderatörlüğü yürütülen etkinlik kapsamında ‘Geleneksel bilgi, yenilikçi ve dönüştürücü iklim eylemini nasıl bilgilendirebilir?’ sorusuna yanıt arandı ve panelistler; Ürdün, Afrika, Türkiye ve Kıbrıs’tan geleneksel ve kırsal mimari örnekleri üzerinden, kültürel miras ve iklim arasındaki ilişkiyi değerlendiren sunumlar yaptı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2023, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1