banner2
banner34

DAÜ Kimya Bölümü Ulusal Kimya haftası nedeniyle etkinlik düzenledi

DAÜ Kimya Bölümü Ulusal Kimya haftası nedeniyle etkinlik düzenledi
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleşen ilk Ulusal Kimya Haftası (7-14 Nisan) kapsamında 14 Nisan 2021 Çarşamba günü çevrim içi etkinlik gerçekleştirdi.

Düzenlenen söz konusu etkinliğe DAÜ Kimya Bölümü Lisans ve Lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) programlarına kayıtlı öğrenciler, akademisyenler ve üniversitenin diğer fakültelerinde okuyan ve kimyaya ilgi duyan çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte, 2020-2021 Akademik yılı itibarı ile YÖK ve YÖDAK onaylı olarak eğitim ve öğretim hayatına başlayan DAÜ Kimya Lisans Programı öğrencilerinin heyecanı ve ilgisi de dikkat çekti.

banner37
Covid-19 pandemisi dolayısıyla çevrim içi olarak düzenlenen etkinlik DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı’nın gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Kimyanın sadece ülkemizin değil dünyanın birçok sorununa çözüm bulan ve yeniliklerin önünü açan bir bilim dalı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özarslan, bu önemli etkinliğin özellikle ülkemizdeki tek Kimya Lisans Programı’nın eğitime başladığı 2020-2021 Akademik Yılı’nda yapılıyor olmasının oldukça anlamlı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Sakallı ise DAÜ Kimya Bölümü’nün yüksek lisans ve doktora programlarında elde ettiği başarılı eğitim ve araştırma tecrübesini 2020-2021 Akademik Yılı’nda hayata geçirilen Kimya Lisans Programı’na yansıttıklarını dile getirerek, Ulusal Kimya Haftası nedeniyle kimyaya gönül vermiş herkesi etkinlikte görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan DAÜ Kimya Bölümü öğretim üyeleri, kimyanın öneminin üzerinde durulduğu ve akademik tecrübelerin öğrencilerle paylaştığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından “Marie Curie”nin hayatını anlatan bir belgesel film gösterisi gerçekleştirildi. Oldukça beğeni alan film gösterisinin ardından ise filmin kritiğinin ve kimyanın bilim tarihindeki gelişiminin irdelendiği güzel bir tartışma ortamı ile etkinlik sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2021, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1