banner2
banner34

DAÜ mezunundan gurur!

106 farklı ülkeden verdiği başarılı mezunlarla dünyanın dört bir yanında adından söz ettiren Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), bir mezunu ile daha gurur yaşıyor.

DAÜ mezunundan gurur!
banner45

 2008 yılında DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Lisans Programı’ndan oldukça yüksek bir ortalamayla mezun olan Salihu Dasiku, İngiltere’de yer alan Sheffield Hallam Üniversitesi’nin en genç Kıdemli Okutman’ı olarak hem Nijerya’yı, hem de DAÜ’yü gururlandırdı.

banner37
 

29 yaşında olan Dasiku, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İngiltere’deki Brunel Üniversitesi’nde tamamlamasının ardından henüz 24 yaşında Yardımcı Doçent olma başarısını gösterdi. O dönemde Kuzey Nijerya’nın en genç doktora sahibi akademisyeni olan Dasiku, Nijerya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sözcüsü Mallam Garba Shehu’nun da dikkatini çekmiş; Shehu Twitter’da Salihu Dasiku’nun ülkesi için büyük bir gurur kaynağı olduğuna dair paylaşımlarda bulunmuştu. Şu anda Sheffield Hallam Üniversitesi’ndeki en genç programlama eğitimi veren Kıdemli Okutman DAÜ 2008 yılı mezunu Salihu Dasiku, başarılı akademik çalışmalarıyla alanında adından söz ettirmeye devam ediyor.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1