banner2
banner34

DAÜ, NKL öğrencilerinin eğitimi için kucak açtı

DAÜ, NKL öğrencilerinin eğitimi için kucak açtı
banner45

Namık Kemal Lisesi’nde yapılan denetimler sonrası binanın eğitime elverişli olmaması dolayısıyla eğitim çadırlarda ve online olarak yapılacağının açıklanmasının ardından DAÜ, sorunun çözümü için işbirliğine hazır olduğunu açıkladı
DAÜ Rektörü Aykut Hocanın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki haftadan itibaren üniversitemiz laboratuvar ve derslikleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarımız tarafından kullanılmaya başlanacaktır” şeklinde müjdeyi verdi.

banner37
Hocanın’ın açıklamasının tam metni şöyle:
Yaşanan deprem felaketi sonrasında, özellikle şehrimizde hissettiğimiz derin acı hepimizi etkilemektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi bir devlet üniversitesi olarak öncelikle öğrencilerimiz olmak üzere, halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak üzere yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını sağlamak üzere başlatılan hukuki sürece, üniversitemiz akademik ve yönetsel personeli özellikle bilimsel ve teknik alanlarda katkıda bulunmakta, devlet kurumları, meslek odaları, barolar birliği ve diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmaktadır.
Tüm paydaşlarımız ve halkımızın katkısı ile yeni dönem başlangıcında, depremden etkilenen ve üniversitemize gelen öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanırken, özellikle Gazimağusa'da bulunan okul binalarının değerlendirilmesi ve eğitime hazır hale getirilmesi süreçlerine ilk günden itibaren aktif destek verilmektedir. Tüm altyapı ve olanaklarımız Milli Eğitim Bakanlığı Koordinasyonunda öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi de Gazimağusa Belediyesi işbirliği ile çocuklarımızın bu zorlu süreci en az kayıpla atlatabilmeleri için kullanılabilecektir. Önümüzdeki haftadan itibaren üniversitemiz laboratuvar ve derslikleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarımız tarafından kullanılmaya başlanacaktır. DAÜ, çocuklarımızın eğitim kayıplarının giderilmesi ve güvenli ortamlarda eğitim alabilmelerinin sağlanabilmesi için ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdoğan Erdem
Erdoğan Erdem - 1 yıl Önce

Bravo!Kutlarım!

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1