banner2
banner34

DAÜ Öğretim görevlisi aleksandr zabolotkov son yolculuğuna uğurlandı

DAÜ Öğretim görevlisi aleksandr zabolotkov son yolculuğuna uğurlandı
banner45

Geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu aramızdan ayrılan ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Ailesi’ni yasa boğan Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Aleksandr Zabolotkov, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü, saat 14:00’te, DAÜ Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, yardımsever ve beyefendi kişiliğiyle tanınan merhum Aleksandr Zabolotkov’un oğlu Alex Zabolotkov, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Üyeleri, üniversite personeli, sanatçılar, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

“Seni Unutmayacağız”

Törende konuşan DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) Başkanı Öğr. Gör. Ulaş Gökçe, “Bugün DAÜ-SEN’in çok iyi bir üyesini kaybettik. Hocamın geçtiği her yerde onun hakkında sadece iyi şeyler duyabilirsiniz. Geride sadece iyi anılar, iyi bir isim ve çok değerli bir akademisyen oğul bıraktı. Aleksandr Hoca hakkında sadece iltifat edilebilecek bir insandı. Buradan ona hoşça kal diyorum. Seni unutmayacağız Aleksandr Hoca” diye konuştu.

Merhum Aleksandr Zabolotkov’un oğlu Alex Zabolotkov, “Herkese katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Değerli öğrencileri ve meslektaşları iyi bilecektir, babam bir konsere, bir performansa çıktığında önünde nota sehpasının olmasını istemezdi. Görüntüyü bozar derdi ve tamamen kendi çalmak isterdi. Hatta bu performanslarına gelenler varsa, çok uzun bir süre Vivaldi’nin dört mevsim konçertosunu ezbere çalabilmek için çok çalışmıştı. Sonunda da Bellapais’te bir konser vermişti. Onun ailesi, öğrencileri ve meslektaşları ile sanat camiasıydı” şeklinde konuştu. Alex Zabolotkov, babasının birçok dil bildiğini belirterek, “Ancak benim gözlemlediğim bir dil daha biliyordu. O da insan diliydi. Herkesle birebir iletişim kurardı. İnsan ilişkisine çok önem veren birisiydi. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

“Huzur İçinde Yat Aleks Hocam”

DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serdar Çetin Aydar, böyle değerli bir ismin ardından konuşmanın çok güç olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aydar, Kıbrıs’a geçen yıl gelerek bir DAÜ’lü olduğunu ve Aleksandr Zabolotkov’u bu bir yıl içerisinde tanıma imkanı bulduğunu ifade ederek, öğrencileri ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu gördüğünü, üniversitede ve sanat camiasında herkesin onu çok sevdiğini gözlemlediğini aktardı. Prof. Dr. Aydar, “Bölümümüz, fakültemiz, üniversitemiz ve Kıbrıs için çok ani ve beklenmedik bir kayıp. Yerini doldurmamız güç. Bu vesileyle önce ailesine, öğrencilerine, eski öğrencilerine, üniversitemiz camiasına ve tüm Kıbrıslı sanatseverlere başsağlığı diliyorum. Huzur içinde yat Aleks Hocam” diye konuştu.

“Fakültemiz Bir Ekolünü Kaybetti”

banner37
DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, “Değerli dostlar. Ne söylenir gerçekten bilemiyorum. Eğitim Fakültemiz bir ekolünü, bir sembolünü kaybetti. Onu son yolculuğuna uğurluyoruz. Aleks Hocamız yeri doldurulamayacak bir insandı. Gerek öğrencileriyle ilişkileriyle, gerek sanatçı karakteriyle, gerekse de kendine has kişiliğiyle apayrı bir insandı. Çok üzgünüm. Dekanlıkla, öğrencileriyle, rektörlükle, çalışanıyla bu üniversitede herkesle bağı olan bir insandı. Tanıtım çalışmalarımızda da çok görev aldı. Çok üzgünüm herkese başsağlığı diliyorum. Işıklar içinde uyusun” dedi.

“Yeri Doldurulamayacak Birisini Kaybettik”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, “Değerli DAÜ Ailesi. Çok üzgünüm. Çok değerli bir hocamızı, ailemizin bir ferdini kaybettik. Aleks Hoca çok özel bir kişilikti. Çok neşeli, espritüel ve çok yönlü birisiydi. Ben kendisini Rektör olmadan önce de Mühendislik Fakültesi’nin yemekhanesinde karşılaştığımızda çok güzel sohbetlerde tanıdım. Çok farklı özellikleri olan birisiydi. Tıp Fakültesi’nde özel ders vermekten tutun da, müzik ve sanat konusundaki çok değerli bilgiler içeren sohbetlerini düşündükçe, hakikaten yeri doldurulamayacak birisini kaybettik. İlk öğrendiğim zaman içimi çok derin bir üzüntü kapladı. Çünkü üniversitemizin öğretim görevlisi olmasının ötesinde değerli bir dostumu da kaybettiğimi hissettim. Hepimizin başı sağ olsun. Ailesine ve oğluna da sabır diliyorum” diye konuştu.

DAÜ Ailesi’nin Gönlünde Taht Kurmuştu

Konuşmaların ardından DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde yetiştirdiği öğrencileri, bir müzik dinletisi gerçekleştirerek, merhum Aleksandr Zabolotkov’u hayatını adadığı müzikle uğurladı. Sonrasında Aleksandr Zabolotkov’un naaşına çiçek takdiminde bulunuldu ve DAÜ Ailesi’nin omuzlarında cenaze aracına bindirildi. Aleksandr Zabolotkov, İngiliz Mezarlığı’ndaki ebedi istirahatgahına uğurlandı.

15 Eylül 2000 tarihinden beri 22 yıldır DAÜ’de çeşitli görevlerde bulunan, nice başarılı sanatçılar ve müzik öğretmenleri yetiştiren Aleksandr Zabolotkov ülkede ve toplumda sanat alanında çok önemli izler bıraktı. 2010-2012 yılları arasında DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini de üstlenen Aleksandr Zabolotkov, yardımsever beyefendi kişiliği ve sanatçı kimliğiyle DAÜ Ailesi’nin gönlünde taht kurmuştu.

   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1