banner2
banner34

DAÜ özel eğitim bölümü, Gazimağusa özel eğitim ve iş eğitim okulu’ndaki öğretmen ve velilere konferans verdi

DAÜ özel eğitim bölümü, Gazimağusa özel eğitim ve iş eğitim okulu’ndaki öğretmen ve velilere konferans verdi
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü tarafından üniversite – okul – aile iş birliği çerçevesinde, Gazimağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’ndaki öğretmen ve velilere yönelik bir konferans verildi. 

DAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “İletişim Becerileri, Tutumlar ve Özel Gereksinimli Bireylerde Davranış Problemleri ve Çözümü” başlıklı konferans, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yapıldı. 

banner37
Konferans, DAÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Çakmak ve Öğr. Gör. Dr. Tamer Karakoç tarafından verildi. Doç. Dr. Çakmak, konuşmasında katılımcılara özel gereksinimli bireylere ailelerin ve toplumun bakışı, engelli bireylere karşı tutumlar, olumlu tutumların geliştirilmesi, özel gereksinimli bireylerle iletişim ve iletişimde dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Çakmak, ayrıca özel gereksinimli bireylere beceri öğretimi ve yeni beceriler kazandırma konularında örnekler sundu. 

Öğr. Gör. Dr. Karakoç ise, özel gereksinimli bireylerde problem davranışlar ve davranış yönetimi konularında genel bilgi verdikten sonra; problem davranışların belirlenmesi, davranış öncesi-sırası-sonrasında oluşan durumların gözlenmesi, davranışa müdahale yöntemleri ve uygulanması, problem davranışların kaydedilmesi ve yapılan müdahalenin izlenmesi konularında örneklerle açıklamalarda bulundu. 

     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1