banner2
banner34

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’dan 18 Mayıs Dünya Müzeler günü mesajı

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’dan 18 Mayıs Dünya Müzeler günü mesajı
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Hocanın, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

banner37
“18 Mayıs Dünya Müzeler Günü; araştırmanın, korumanın, devamlılığın ve kültürel mirasın toplumla iletişimini sağlamanın sembolü olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. Müzeler, yalnızca bu mirasların rezerve edilmesini değil, aynı zamanda eğitim ve bilimsel araştırmaların devamlılığını da sağlayan önemli varlıklarımızdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de zengin kültürü ile kültürel miraslarını korumak ve tarihini gelecek nesillere aktarmak adına pek çok çalışmalar gerçekleştirmekte, Doğu Akdeniz Üniversitesi de ihtiyaç duyulduğunda bu çalışmalara gereken tüm desteği vermektedir. Üniversite olarak her zaman kültürel mirasımızın korunmasında üzerimize düşen görevleri yerine getireceğimizi belirtir, bu vesileyle kültürel miraslarımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmaya katkı koyan herkesin 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’nü kutlarım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1