banner2
banner34

DAÜ Turizm Fakültesi Meslek Liseleri arası bilgi beceri yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

DAÜ Turizm Fakültesi Meslek Liseleri arası bilgi beceri yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor
banner45
banner46

Her yıl büyük bir ilgi ile takip edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek liseleri arası Bilgi Beceri Yarışmaları’nın Gastronomi, Turizm ve Barista dalındaki yarışmaları, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sponsorluğunda ve DAÜ Turizm Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 09:30’da Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak olan etkinlik tüm gün boyunca DAÜ Turizm Fakültesi uygulama mutfakları ile Tower Barista Café’de gerçekleştirilecek. Yarışmanın ödül töreni ise 27 Mayıs 2022, Cuma günü Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

banner37
KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan yarışmaya 6’sı turizm alanında eğitim veren lise olmak üzere toplam 12 lise katılacak. Toplamda 60 meslek lisesi öğrencisinin yarışacağı yarışmada 40’a yakın jüri üyesi öğrencilerin performanslarını değerlendirecek. Yarışmalarda meslek lisesi öğrencileri mutfak dalında “Sepet Yarışması” ve “Yerel Mutfak Yarışması” kategorilerinde yarışacak. Öğrenciler ayrıca, “Servis”, “Kokteyl”, “Barista”, ve “Genel Turizm” (Turizm destinasyonu) alanlarında yarışacak. Geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez Barista ve Genel Turizm alanlarında da yarışmalar düzenlenecek.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç yaptığı açıklamada pandemi süresince yapılmayan bu tarz etkinliklere yeniden ev sahibi olarak hizmet vermenin kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını belirtti. Genç turizmci adaylarına bu yarışmanın motivasyon anlamında önemli katkı sağlayacağına olan inancını vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, ülkenin en güçlü alt yapısına sahip fakültesinin bu tarz organizasyonlara rahatlıkla katkı verdiğini hatırlatarak, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’na, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın’a ve etkinliğe sponsor olarak her türlü desteği veren Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1