banner2
banner34

DAÜ ve KPKD 2. Gülsin Onay piyano festivali için hazırlıkları tamamladı

DAÜ ve KPKD 2. Gülsin Onay piyano festivali için hazırlıkları tamamladı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) iş birliğinde Türk Piyanist Verda Erman’ın anısına yapılacak olan 2. Gülsin Onay Piyano Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 5-6-7 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan söz konusu etkinlik kapsamında yarışma, festival, panel, konser ve Gülsin Onay atölyeleri yer alacak. Festival, 7 Ekim 2021 Perşembe akşamı, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 20.00’de piyanist Gülsin Onay’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte vereceği kapanış konseri ile sona erecek.

Festival kapsamında 5 Ekim 2021 Salı günü Gülsin Onay genç piyanistler ile bir araya gelerek atölye çalışması gerçekleştirecek. Atölye çalışması 10.00 – 18.00 saatleri arasında pandemi kuralları çerçevesinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenecek. Aynı gün saat 19.00’da DAÜ TV Youtube kanalında piyanist Atakan Sarı tarafından çevrim içi olarak piyano resitali gerçekleştirilecek. 6 Ekim 2021 Çarşamba günü ise saat 20.00’de çevrim içi olarak Yrd. Doç. Dr. Emine Kıvanç Öztuğ moderatörlüğünde panel gerçekleştirilecek. Panelde, Prof. Dr. Selmin Tufan “Başlangıç Piyano Eğitimindeki Pedagojik Yaklaşımlar / Sorunlar ve Çözüm Önerileri ”, Prof. Dr. Enver Tufan “ Online Piyano Eğitimi Üzerine Bir Değerlendirme” konulu sunum gerçekleştirecek.

Festival kapsamında düzenlenecek olan yarışmalarda katılımcılar çevrim içi olarak youtube kanalı üzerinden gönderdikleri performans videoları doğrultusunda jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma sonuçları 7 Ekim 2021 Perşembe günü, saat 17.00’de açıklanacak.

Gülsin Onay Kapanış Konseri 7 Ekim’de

7 Ekim 2021 Perşembe günü, ünlü piyanist Gülsin Onay’ın canlı performans sergileyeceği kapanış konseri ile son bulacak festivalde, Türkiye’den ve Kıbrıs’tan çok sayıda piyanist ve piyano eğitmeni de jüri olarak görev alacak. Festivalin organizasyonu Piyanist Atakan Sarı, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Koro Şefleri Erkan Dağlı ve Rana Uluçay ile Yönetim Kurulu Üyesi Esra Uluçaylı tarafından gerçekleşiyor.

banner37
        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1