banner2
banner34

DAÜ YDİHO öğrenci etkinliklerini sürdürüyor

DAÜ YDİHO öğrenci etkinliklerini sürdürüyor
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde de öğrencilerine yönelik aktivitelerini yoğun katılım ile eğlenceli bir şekilde devam ettiriyor. Öncelikle Quiz Monsters Yarışması ile başlayan etkinlikler, Tavla Turnuvası ve Toplumsal Sorumluluk Proje gezileri ile öğrencilere hizmet veriyor.

“Quiz Monsters” Yarışması Düzenlendi

DAÜ YDİHO öğrencileri İngilizce bilgilerini eğlenceli bir şekilde test etme fırsatı buldu. 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde Nisan ayı içerisinde DAÜ YDİHO zemin katında gerçekleştirilen “Quiz Monsters” yarışmasında EPS B1 seviyesindeki öğrenciler İngilizce kelime ve dil bilgisini test eden sorulara yanıt verdi. Yarışmaya sınıflarını temsilen dört kişilik guruplar halinde katılan öğrenciler, kıran kırana bir mücadele sergiledi. Skorların birbirine çok yakın olduğu yarışma oldukça çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu. Yarışmada birinci gelen grup sürpriz hediyeler kazandı. DAÜ YDİHO Ders Dışı Etkinlikler Takımında görevli öğretim elemanlarının organize ettiği yarışmaya, İHO’ndan öğretim elemanları öğrenci asistanı ile gönüllü öğrenciler katkı koydu. Etkinliğe hem yarışmacı, hem de izleyici olarak katılan DAÜ YDİHO öğrencileri, bu tür aktivitelerin düzenlenmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, aktivitelerin devam etmesini diledi.

Öğrenciler Tavla Turnuvası’nda Eğlendi

DAÜ YDİHO, öğrencileri için tavla turnuvası düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı turnuva, DAÜ YDİHO İngilizce Hazırlık Okulu A Binası zemin katında gerçekleştirildi. Emekli öğretim elemanlarından çok sevilen Sayın Veli Mutlu’nun hakemliğini yaptığı turnuvada, ilk üçe giren öğrenciler sürpriz ödüller kazandı. Büyük bir mücadeleye sahne olan turnuvada, DAÜ YDİHO öğrencileri hem yarışmaya katılmış olmanın hem de arkadaşları ile eğlenceli zaman geçirme fırsatı bulmuş olmanın mutluluğunu yaşadı. DAÜ YDİHO Ders Dışı Etkinlikler Takımının organize ettiği turnuvaya, İngilizce Hazırlık Okulunda görev yapan bazı öğretim elemanları, öğrenci asistanı ve gönüllü öğrenciler de katkı koydu.

Toplumsal Sorumluluk Projeleri Yine Çok İlgi Gördü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) Toplumsal Sorumluluk Projeleri Takımında görevli öğretim elemanlarının organize ettiği Kıbrıs Türk Kültürü ve Rainbow Çevre Projesi projeleri kapsamında DAÜ İHO öğrencileri, gözlem etkinlik ve gezilerini Lefkoşa, Gazi Mağusa ve Karpaz bölgelerinde gerçekleştirdi.

banner37
Kıbrıs Türk Kültürü Öğrencilere Tanıtıldı

Kıbrıs Türk Kültürü projesi öğretmen ve öğrencileri yaptıkları gezilerin ilkinde Lefkoşa’daki Arabahmet Cami, Derviş Paşa Konağı, Selimiye Cami ve Büyük Han’ı ziyaret ederek, Kıbrıs Türk kültürünü ve hayatını yansıtan bu özel ve tarihi mekânları yakından gözlemleme, bilgi edinme ve bol bol fotoğraf çekme imkânı buldular. Öğrenciler, bu proje ışığında, Kıbrıs Türk kültürüne yakından tanıklık etme fırsatını elde ettiler. Kıbrıs Türk Kültürü projesi öğretmenleri ve öğrencileri, ikinci etkinliklerinde ise öncelikle Salamis Harabeleri’ni ziyaret ettiler. Daha sonra ise Boğaztepe ve çevresini gözlemleyerek Turnalar köyünde yer alan yerel bir restorantta, Kıbrıs Türk Kültürü’ne ait yemekleri tatma imkânını buldular. Tarih ve Kıbrıs kültürünün sentezlendiği bu etkinliklerde, öğrenciler bol bol gözlem yapma, fotoğraf çekme ve Kıbrıs Türk kültürel yemeklerinden bir kısmını tatma fırsatını yakaladılar ve günün sonunda öğrenciler, Kıbrıs Türk Kültürünü yakından tanımanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Doğa Temizliği ve Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Toplumsal sorumluluk projeleri kapsamında Rainbow Çevre Projesi sayesinde DAÜ YDİHO öğrencileri, öğretim elemanları ile birlikte ilk gözlem gezi ve ziyaretlerini Bedis Piknik Alanı’na yaparak, alanın etrafı ve Bedis Sahili’ni temizlediler ve çöplerden arındırdılar. Proje öğrencileri hayatlarının bundan sonraki bölümünde çevreye karşı çok daha duyarlı olacaklarını ve etraflarındaki kişileri de bu konuda bilinçlendireceklerini ifade ettiler. Temizlik etkinliğini tamamladıktan sonra, proje öğrenci ve öğretmenleri, bölgeyi gezip keşfetme fırsatı bulurken, temiz ve bakımlı bir çevrede hayatın çok daha güzel olduğunu dile getirdiler. Aynı grubun öğrencileri, bir sonraki etkinliklerini Büyükkonuk’ta doğa yürüyüşü ile gerçekleştirdi. Büyükkonuk tahta evler piknik alanını gözlemleyen proje üyeleri, doğayı yerinde inceleme fırsatını yakaladılar. Burada gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü ve incelemelerin ardından öğrenciler, doğa ile iç içe olmaktan çok keyif aldıklarını belirttiler. Öğrenciler, çevreye karşı duyarlı olmanın dünyamızın geleceğinde ne kadar önemli bir rol oynadığını ifade ederken, gelecek nesiller için daha az yapılaşma, daha çok yeşil alan ve doğal çevre dilediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1