banner2
banner34

DAÜ yeni medya ve gazetecilik öğrencileri jüri karşısına çıktı

DAÜ yeni medya ve gazetecilik öğrencileri jüri karşısına çıktı
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencileri, eğitim hayatları boyunca öğrendiklerini uygulamalı olarak nasıl hayata geçirdikleriyle ilgili olarak hazırladıkları gazeteleriyle akademisyenlerin ve alanında yetkin kişilerin yer aldığı jüri karşısına çıktılar.

Bitirme döneminde olan Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Çağrı Çantalı, Hüseyin Renç Karlık, K. Deniz Tüzün ve Modinat A. Osanyinpeju, projelerini çevrim içi olarak Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu, Doç. Dr. Metin Ersoy ve Dr. Engin Aluç, ayrıca medya sektöründen Özgür Gazete’den Pınar Barut ve Yenidüzen Gazetesi’nden Simge Çerkezoğlu’ndan oluşan jüri karşısında sundular.

DAÜ İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencilerinin de katılım sağladığı toplantıda mezuniyet projelerini sunan öğrencilerin gazete tasarımları ve haberleri üzerinde duruldu. Öğrenciler tasarımları ve haberleri yönünde gelen sorulara cevap verdikleri toplantıda sektörden katılan jüri üyelerinin öğrencilere sektörle ilgili tavsiyeleri de oldu.

banner37
Sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen mezunlar

DAÜ Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Metin Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bitirme projelerinin öğrencilerin eğitim hayatı boyunca öğrendiklerinin bir yansıması olmasından dolayı çok önemli olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Ersoy ayrıca Yeni Medya ve Gazetecilik programının mezun öğrencilerinin (dijital) medya sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilen, nitelikli, alanında uzman, içerik üretebilen, büyük veri analizleri yapan, araştırmacı, sorgulayıcı, gazeteci ve yaratıcı gençler olarak mezun olduğunu belirtti.

Jüri sırasında, ön sayfaların önemi üzerinde durulurken, görsellerin etkisi ve görsel seçilirken doğru yöntem kullanılması gerektiğine değinildi. Ayrıca, sektörün iyi ve araştırılmış haberler beklediğini belirten jüri her öğrencinin projesini tek tek değerlendirdi. Öğrencilerin yapmış oldukları hataları düzeltmeleri için tavsiyelerde bulunarak, sektörde bu hataların tekrarlanmaması gerektiğinin üzerinde duruldu. Gazetelerin tasarımları üzerinde de durulan toplantıda gazetelerden katılan jüri üyeleri; tasarım konusunda tasarımın temellerinin anlaşılmış ve nasıl uygulandığı hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğinin üzerinde durdular.

     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1