banner2
banner34

DAÜ’de öğretmenlere yönelik psikososyal destek çalışmaları yapıldı

DAÜ’de öğretmenlere yönelik psikososyal destek çalışmaları yapıldı
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğretmenlere yönelik psikososyal destek çalışmaları için ilk adımlar atıldı.

Çalışmalar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM), DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı çalışan klinik psikolog, psikiyatrist ve psikolojik danışmanlar tarafından yapıldı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, çalışmanın ilk günü olan çarşamba günü, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda, Gazimağusa ve İskele bölgesinde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan psikolojik danışmanlarla bir araya gelindi. 

banner37
Toplantıda depremin yarattığı olumsuz etkilere ilişkin duygu aktarımı çalışmaları yapılırken, deprem sonrası psikolojik iyilik halini koruma ve psikolojik ilk yardımın adımları üzerine bilgi ve öneriler paylaşıldı. Psikososyal Destek Toplantısı, okulun ilk günlerinde oluşturulabilecek uygun sınıf düzeni ile tutum ve yaklaşımlara ilişkin soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı.   

- Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğretmenleri de katıldı

Perşembe günü ise, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’ndaki çalışmada Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde kayıpların en çok yaşandığı Gazimağusa Türk Maarif Koleji'nin öğretmenleri katıldı. 

Kayıplar sonrasında ortaya çıkan duygu ve düşüncelerin karşılıklı paylaşıldığı çalışmalarda pazartesi günü açılacak okullarda karşılaşılabilecek durumların sağlıklı yönetimi üzerinde duruldu. Psikososyal destek çalışmalarına ilerleyen günlerde Gazimağusa bölgesinde kayıp yaşayan okullara yönelik daha küçük gruplarla devam edileceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1