banner2
banner34

DAÜ’den geleneksel oyunların kaybolmamasına destek

DAÜ’den geleneksel oyunların kaybolmamasına destek
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Uluslararası Spor, Gelişim ve Barış Günü dolayısıyla, Birleşmiş Milletler’in de katkısıyla dünyanın dört bir yanından rektörlerin, uzmanların ve temsilcilerin yer alacağı “Geleneksel Sporlar ve Oyunların COVID-19 Esnasında ve Sonrasında Küresel Barış ve Gelişime Etkileri” başlıklı konferansta Onur Konuğu olarak yer alacak. Söz konusu konferans, 4 Nisan 2021 Pazar günü, saat 18.00’de çevrim içi olarak yapılacak. Prof. Dr. Hocanın, aynı zamanda konferansın açılışında bir konuşma da gerçekleştirecek.

DAÜ Araştırma Görevlisi Maydon Sunum Yapacak

banner37
Konferansta; DAÜ Turizm Fakültesi Doktora Öğrencisi ve Araştırma Görevlisi Denitsa Hıristoforova Maydon konuşmacı olarak yer alacak. Maydon, DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkay Yorgancı Maloney ile birlikte, geleneksel sporların ve oyunların COVID-19 sürecinde okullarda uygulanmasının önemine ilişkin hazırladıkları makaleyle ilgili 15 dakikalık bir sunum gerçekleştirecek.

Kırgızistan Manas Üniversitesi Yerel Sporlar ve Oyunlar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin organizasyonunda ve ABD’de yer alan Bowie Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan konferansta, geleneksel oyunların kaybolmamasının önemi ile geleneksel oyunların çocukların gelişimine olan katkıları ve pandemi sürecinde çocukların geleneksel oyunlarını veya sporlarını icra edememelerinden dolayı psikolojik olarak nasıl etkilendiğine ilişkin değerlendirmelerde bulunulacak.

Konferans, aynı zamanda “İyi Sağlık” ve “Herkes İçin Kaliteli Eğitim” gibi Birleşmiş Milletler’in 2030 hedefleri arasında yer alan sürdürülebilir gelişim hedeflerini de kapsıyor. Konferansta KKTC, Türkiye, ABD, Kırgızistan, Polonya, İspanya, Malezya, Rusya Federasyonu ve Botsvana’dan panelistler ve konuşmacılar yer alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1