banner2
banner34

Davulcu: UBP uzaktan kumandayla Cenevre zirvesini berhava etmek isteyecek

Davulcu: UBP uzaktan kumandayla Cenevre zirvesini berhava etmek isteyecek
banner45

TKP Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Cenevre zirvesinin Kıbrıslı Türklerin geleceği ve adanın yeniden birleşmesi açısından her zamankinden daha fazla öneme sahip olduğunu belirtti. Davulcu, “Burada en büyük şansızlığımız uzaktan komutayla yönetilen UBP zihniyetinin Kıbrıslı Türkler açısından masada bulunacak olmasıdır” dedi.

TKP Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Davulcu ay sonu Cenevre’de gerçekleşecek 5+BM Gayrı resmi toplantısının adanın geleceği açısından son derece önemli bir zirve olduğunu belirtti. Davulcu, bu zirvede Kıbrıslı Türklerin en büyük şansızlığının toplum adına masada UBP’nin öz benliğini kaybetmiş ve Türkiye tarafından yönetilen beyinlerince temsil edilecek olması olduğunu ifade etti.

banner37
Davulcu, “UBP kendi beyniyle hareket etmiyor ve uzaktan yönetiliyor, hedef Federal bir Kıbrıs’ı engellemektir, bunun altında yatan ana amaç ise İlhak siyasetidir. Buradan toplumun tüm bireylerine çağrıda bulunuyorum UBP zihniyeti toplumu uçuruma sürükleyecektir. Cenevre’de masa berhava olursa Kıbrıslı Türkler bugün ödediklerinden daha çok ağır bedeller ödemek zorunda kalacaklar” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında, toplumun içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik zorluklara da değinen Mehmet Davulcu, pandemi sürecinin doğru yönetilememesi nedeniyle vatandaşın açlıkla boğuşurken bazı rant çevrelerinin hükümet eliyle daha da zenginleştiğini kaydetti.

“Biz parti olarak başından beri bu süreci bir eğitim gerektiğini dillendirdik ancak hükümet açılım yapacağım diye işi saçılıma çevirince toplumun hem sağlığı hem de ekmeğiyle oynandı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1