banner2
banner34

"DEĞİŞKEN NÜFUS YAPISI ŞİDDETİ TETİKLİYOR"

Salman, son günlerde artan şiddet olayları, bir gencin darp edilmesi ve Mağusa’da yaşanan cinayet vakasının ölümle sonuçlanmasının ardında ki en önemli faktörün değişken olan nüfus yapısı olduğuna değindi..

banner45

Uzman Psikolog Nihal Salman’ın gazetemize yaptığı özel açıklamasında toplumsal şiddetin artmasında ki sebeplerden bahsederken, şiddetin önüne geçilmesinde eğitimin ve doğru yönde kullanılan medyanın önemli olduğunu  ifade etti.

Son günlerde artan şiddet olayları, bir gencin darp edilmesi ve Mağusa’da yaşanan cinayet vakasının ölümle sonuçlanmasının ardında ki en önemli faktörün değişken olan nüfus yapısı olduğuna değinen Salman, bu gibi şiddet olaylarının bir başka sebebinin de doğru yönde kullanılmayan medya olduğunu dile getirdi.

Uzman Psikolog Nihal Salman, şiddetin en ağırı cinayet vakalarında ülkemizdeki suç oranının her geçen gün arttığını belirtirken, bunun sebebinin ülkemize yapılan göçler, iş göçü, ve farklı ülkelerden gelen öğrenci sayısından dolayı değişen nüfusun olduğunu açıkladı. Mağusa’da yaşanan cinayet vakasının ölümle sonuçlanmasının ardında ki en önemli faktörün değişken olan nüfus yapısı olduğuna değinen Salman, bu gibi şiddet olaylarının bir başka sebebinin de doğru yönde kullanılmayan medya olduğunu dile getirdi.

banner37
“Şiddet eğilimi küçük yaşlarda başlıyor”

Uzman Psikolog Nihal Salman gençlerde şiddete eğilimin küçük yaşlarda başladığını ve bu noktada çocuğun anne baba ile arasındaki iletişimin sebep olabileceğini aktarırken, bu gibi şiddet olaylarının önüne geçilmesinde ancak anne ve babaya belirli kuruluş ve belediyeler tarafından verilecek olan özel eğitimle başarabileceklerini belirtti. Bir diğer önemli etken olarak kamu spotlarını ele alan Salman, medyada yansıtılan kamu spotlarının şiddeti önleyebileceğinin aksine tetikleyebileceğine imkan verdi.

Uzman Psikolog Nihal Salman bu gibi kamu spotlarının uzmanlar tarafından daha bilinçli bir şekilde hazırlanması gerektiğine özellikle vurgu yaptı. Bireyin ve toplumun kısa bir zamanda değişemeyeceğini aktaran Salman, bireylerin değişim sürecinde içinde bulunduğu aile yapısının,cinsiyet kavramının bireye doğru aktarılması ve eşler arasındaki iletişimin iyileştirilmesi ile şiddetinin azaltılabileceğini açıkladı.

“Önünden yemeği karnından sıpayı eksik etmemeli”

Uzman Psikolog Nihal Salman yaptığı özel konuşmasında kadına şiddetinin daha fazla olduğunu ve bunun en önemli sebebinin  toplumumuzda  kadına “ önünden yemeği karnından sıpayı eksik etmemeli” gözüyle bakıldığı için şiddetin arttığına değinirken kadına karşı şiddette, kadınlarımıza verilecek olan eğitimin ve aile planlamasında eşlere verilecek olan eğitimin önemli olduğunu aktardı.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1