banner2
banner34

Dehşet saçan Vahabov 4 ay hapse mahkum edildi

Mağusa’da üniversite kampüsü içindeki öğrenci yurdunda tartıştığı Alpay Öztezcan’ın burnunu kırarak vahim zarara uğratan Nicat Vahabov’un cezası belli oldu.

Dehşet saçan Vahabov 4 ay hapse mahkum edildi
banner45

banner37
 

Mağusa’da geçtiğimiz yıl üniversite kampüsü içindeki bir öğrenci yurdunda tartıştığı Alpay Öztezcan’a dirsek vurarak burnunu kıran Nicat Vahabov Mağusa  Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Aleyhine getirilen “Vahim zarar”, “Ciddi darp” ve “Darp” davalarından suçlu bulunan sanık Nicat Vahabov, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin oy birliği ile verdiği kararla 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. 

Sanık Vahabov hakkındaki kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, mahkemeler faaliyet raporlarına göre 2014, 2015, 2016 yıllarında “Vahim zarar” suçunun 4’üncü sırada yer aldığını belirtirken söz konusu suçta artış yaşanması nedeni ile 2017 yılında en çok işlenen suç türleri arasında 3’üncü sıraya yükseldiğini vurguladı. Sanık Vahabov’un mahkum olduğu “Vahim zarar” suçunun yaygın suç türleri arasında bulunduğunu belirten Yargıç Temay Sağer, kamu menfaati prensibinin ön planda tutularak bu suçu işleyenler ve işleme niyetinde bulunanlar için caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

SAĞER: “ÖNGÖRÜLEN CEZA SUÇUN VAHAMETİNİ GÖSTERİYOR”

Sanık Nicat Vahabov’un aleyhindeki davalardan suçlu bulunup mahkum edildiğini belirten Yargı Temay Sağer kararında sanık Vahabov’un mahkum olduğu “Vahim zarar” davası için yasa koyucunun 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü kaydetti. Öngörülen ceza miktarının suçun vahametini gösterdiğini kaydeden Yargıç  Sağer, herkesin hukuk kurallarına uyması gerektiğini söyledi. Sanık Vahabov’un suçu gece işlediğine dikkat çeken Sağer, suçun görüş açısının daha az olduğu saatlerde işlenmesinin ağırlaştırıcı faktör olduğunu söyledi.Sanığın odada yüksek sesle konuşup rahatsızlık yarattığı için dışarıya çıkarılmak istendiğini ancak dışarıya çıkmak yerine sanığın tartışmaya girip Alpay Öztezcan’ı vahim bedensel zarara uğratmasının ağırlaştırıcı faktör olarak alındığını belirten Sağer, ayrıca suçun bir öğrenci yurdunda işlenmesinin de ağırlaştırıcı faktör olarak alındığını kaydetti. Sanığa hapislik cezası dışında bir ceza takdir etmenin adil ve kamu menfaati prensibine hizmet etmeyeceği kanaatine vardıklarını söyleyen Yargıç Sağer sanık Nicat Vahabov’un 4 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1