banner2
banner34

Denktaş: Hükümetin tavırlarını gördükçe, önümüzdeki dönem için umudumuz azalıyor

Denktaş: Hükümetin tavırlarını gördükçe, önümüzdeki dönem için umudumuz azalıyor
banner45

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, hükümetin tavır ve tutumunu gözlemledikçe önümüzdeki dönem içerisinde de çok umutlu olmadıklarını söyledi.

Denktaş, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu üyeleri ile biraraya geldi, pandemi döneminde gösterilen üstün çaba nedeniyle teşekkür etti.

Denktaş, ziyarette yaptığı konuşmada ziyaret vesilesiyle ülkenin tüm bölgelerinde bu zor süreçte emek veren tüm hemşirelere teşekkür ederken sağlık çalışanların böylesine sıkıntılı bir dönemde büyük bir risk altında ellerinden gelen gayreti gösterdiğine dikkati çekti.

Bakanlığı döneminde o gün ki koşullarda Hemşire sayısını arttırdıklarını anımsatan Denktaş, ancak bugün bugün daha da büyük bir ihtiyaç olduğunun görüldüğünü kaydederek hükümetin bu ihtiyacı gidereceğine, görmezden gelerek başka istihdamları tercih ettiğini söyledi.

Artık her gün değil belki de saat başı bir karar değiştiğini ifade eden Denktaş, vatandaşın akıl sağlığının da bozulmaya başladığını, sosyal patlamaların giderek kapımızı çalmaya başladığını belirtti.

Buna rağmen hala yaşanan sorunlara eğilmek yerine seçim derdine düşmüş bir hükümet izlediklerini kaydeden Denktaş, hükümetin tavır ve tutumunu gözlemledikçe önümüzdeki dönem içerisinde de çok umutlu olmadıklarını söyledi.

banner37
Denktaş, gittikleri her yerde vatandaşın hükümete karşı büyük bir isyan ve tepki duyduğunu ifade ederek: “Bizler neredeyse hükümeti korur bir noktada ‘Aman arkadaşlar yavaşlayın’ söylemini kullanmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Ama aslında esas söylenilmesi gerekenin “Hadi arkadaşlar çekilin ve başka bir formül bulalım” olması gerektiğini vurgulayan Denktaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu ancak sağlık ve geçim meselesinin çok daha önemli bir konuma geldiğini söyledi ve “Anlaşılan o ki; bu hükümet ile bir yere varmamız mümkün olmayacak” dedi.

ÖZGÖÇMEN

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen de konuşmasında sorunları dinlemek maksadıyla gerçekleştirdiği ziyaret için Denktaş’a teşekkür ederken, seçim yarışında da başarılar diledi.

Özgöçmen, yaklaşık 7 aydır bir süreçte yaşanan Covid 19 ile ilgili mücadelelerinin sürdüğünü ifade ederek, yaşadıkları bir çok sorun bulunduğunu, bu sorunların kimilerini aştıklarını, kimilerini ise kendi imkanları ile çözme yoluna gittiklerini söyledi.

Denktaş’ın Maliye Bakanlığı döneminde yeni hemşire istihdamları olmasaydı 7 aydır sürdürülen başarının da yakalanamayacağını söyleyen Özgöçmen, ancak bulaş sayısının artmasıyla yeni ihtiyaçların da hep gündem de olacağını belirtti.

Özgöçmen, hemşire istihdamlarının yapıldığı dönemde bir çok farklı fikir olmasına karşın Serdar Denktaş’ın uzlaşıcı tavrı ve kurduğu diyalogla istihdamlarının yapılmasına olanak sağlandığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1