banner2
banner34

Denktaş’tan Macron’a çağrı…

Denktaş’tan Macron’a çağrı…
banner45

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a seslendi: “Macron’a sormak istiyorum. Fransa’nın evlatlarını can almaya, can vermeye buraya yollayacak mısın? Yoksa bu işin tatlılıkla bitmesi için her tarafa eşit mi olacaksın? Buradaki kışkırtmadan ne elde edecekse o da ayrı bir durumdur. Sorumlu bir devlete düşen, dostane bir çözüm aramaktır”

“HER ŞEY GÜZEL GİDİYOR”

Kıbrıs TV’de Haluk Yerli’nin hazırlayıp sunduğu Sabah Sabah programına konuk olan Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, “Her şey güzel gidiyor. Gizli ve sessiz bir güç etrafımda toplanmış durumda. Alternatif olarak insanlar beni gördü ve yapılan yanlışlardan usandılar. Önümüzdeki 30 günü de çalışarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“KONTROLLÜ ÇATIŞMA OLABİLİR”

Ada etrafında yaşanan gerilime de değinen Denktaş, “Doğu Akdeniz’de güç gösterisi vardır. Hiçbir uluslar arası güç Türkiye’nin içerisinde bulunacağı bir savaşı istemez. Belki içerisinde Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın da bulunacağı kontrollü bir çatışma olabilir. Sonrasında ise bir görüşme süreciyle bu iş sonuçlanır. Buradan Macron’a sormak istiyorum. Fransa’nın evlatlarını can almaya can vermeye buraya yollayacak mısın? Yoksa bu işin tatlılıkla bitmesi için her tarafa eşit mi olacaksın? Buradaki kışkırtmadan ne elde edecekse o da ayrı bir durumdur. Sorumlu bir devlete düşen dostane bir çözüm aramaktır” ifadelerini kullandı.

“MÜTHİŞ BİR ORGANİZASYONSUZLUK VE BECERİKSİZLİK VAR”

banner37
“Müthiş bir organizasyonsuzluk ve beceriksizlik var. Esasen korkutan budur. İnsanlar güven sağlayamıyor. Koyuyorlar karantinaya insanları ve orada unutuyorlar. Karantinası bitmiş olan insanlar test yaptırıyor ancak sonuçlarına ulaşamıyor. Böyle olunca da insanların psikolojileri bozuluyor.”

“DEVLET YÖNETİMİ TECRÜBE İSTER”

“Bakanlık hekim eksikliği var diyor. Bunun çözümü de vardır. Özel hastanelerde ve serbest olarak çalışan doktorlarımız vardır. Bu insanlara da çağrı yapın, gelin arkadaşlar siz de çalışın ve bu işin üstünden birlikte gelelim deyin. Bu pratikte çözüm üretebilme ve devlet yöntemini bilmekle alakalıdır. Sağlık konusunda düşünceleri almak önemlidir ancak bu basın aracılığıyla olmamalıdır. Kapalı kapılar ardında yapılmalıdır. Doğru bir şeyin yapılması ülkenin menfaatinedir.”

“BEN BU OYUNU BOZARIM”

“Ben uzun süre seçimlerin ertelenmesi gerektiğini söyledim. Bu gelinen aşamada ertelenmeden olsun bitsin noktasındayız. Çok anormal bir şey olursa yapacak bir şey olmaz. Bu sefer 45 günlük erteleme olur. Ertelensin diye şimdi yapılan konuşmaların ardında Akıncı oradan gitsin ve onun yerine istediğimiz biri gelsin olursa ben Serdar Denktaş olarak bu oyunu bozmanın yolunu bulurum. Ama gördüğüm böyle bir şey olursa bunun altında yatan gerekçenin sağlık olmadığıdır.”

“OKULLARDA HER ŞEYİMİZ EKSİK”

“Okulları açacaksak yüz yüze eğitime hazır mıyız? Yok online eğitim yapacaksak çocukların bilgisayar ihtiyaçları giderildi mi? Öğretmenlerimiz bu eğitime hazır mı? Bunların hepsi şu anda eksik.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1