banner2
banner34

Derya: Kıbrıslı Türkler bu aşağılanma ve hakareti hak etmiyor

Derya: Kıbrıslı Türkler bu aşağılanma ve hakareti hak etmiyor
banner45

Barış Derneği Başkanı eğitimci Ahmet Derya, son Kuran kurslarıyla yaşanan gerginliğin yeni bir şey olmadığımı, Türkiye’deki iktidarların zaman zaman Kıbrıslı Türklerin, Türklüğünü, inancını ve kimliğini sorgulamaya çalıştıklarını belirterek, “Bunlar toplumumuzu aşağılamaya yönelik girişimlerdir ve buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Derya, Osmanlı 1878’de adayı İngilize sattığında burada yine Türkler vardı o günden bu yana da vaardırlar, bu halkın ne kimliğini ne de mücadelesiniz sorgulayamazsınız” şeklinde konuştu.

Barış Derneği Başkanı eğitimci Ahmet Derya, Mayıs TV’de “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Kuran kursları ve din eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütüldüğünü belirterek, “Ben hem eğitimci hem de bakan olarak bu konudaki Türkiye’nin dayatmalarını  yaşayan biriyim hatta 1996 yılında bu konu yüzünden Türkiye’deki iktidar buradaki hükümeti bile devirmeye kadar gitti” dedi.

banner37
Kıbrıslı Türklerin bu tür davranışları hak etmediklerini kaydeden Derya, bu ve benzeri olayların salt Kıbrıslı Türklere zarar vermediğini Türkiye’nin de dünyadaki imajı ve savundukları açısından manidar olduğunu kaydetti.

Kıbrıs sorununun yeniden gündeme geldiği bir ortamda bu tür gerginlikler ve masya sunulması tasarlanan İki Devletli çözüm iradesinin Kıbrıslı Türklerin görüşünü yansıtmadığına dikkat çeken Ahmet Derya, “Biz bu adada yaşayan ve burayı yurt bilen herkesle bir çözüm bulununcaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Dinin bir inanç olduğunu ve inananlar açısından Allahla kulu arasında bir ilişki şeklinde yürütülmesi gerekirken, bugün yapılmak istenenin İslam üzerinden siyaset yapmak olduğunu kaydetti. Derya, “Türkiyeli yetkililer yargıyı ideolojik davranmakla suçluyorlar asıl ideolojik olan onların dayatmaya çalıştığıdır” dedi.

Demokratik ülkelerde kuvvetler ayrılığının önemine dikkat çeken Derya, yargının tartışmaya açıldığı ortamda hak ve hukuktan bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1